Analytisch + creatief = succes op sociale media

doug_patchWat zijn de kenmerken die succes op sociale media stimuleren? Terwijl we blijven groeien op het werk, zijn we op zoek naar talent en hebben we de juiste mix nodig.

Mijn zoon is een honours wiskunde student… en een muzikant. Mijn dochter is een zangeres ... en een wiskundige. Ik ben erg analytisch… maar hou ervan creatief te zijn in mijn schrijven en ontwerpen. Muziek is absoluut een sleutel tot succes voor zowel mijn zoon als dochter. Ik ben geen muzikant, maar de creatieve hobby's waar ik aan werk, hebben mijn succes geholpen. Ik geloof dat het beoefenen van creativiteit buiten je werk helpt bij het analyseren en oplossen van problemen in je werk - en uiteindelijk tot je succes leidt.

Ik zie mezelf niet als een expert in Social Media, maar ik heb er genoeg ervaring mee om bedrijven door het mijnenveld te begeleiden en te helpen gebruik maken van de betrokken media. Bijna elke dag werk ik aan blogposts, presentaties, toespraken, e-mailontwerpen en webontwerpen. Elk van deze is een creatieve uitlaatklep voor mij.

Als ik mijn tijd in kaart zou brengen, is het ~ 50% creatief en ~ 50% strategisch / analytisch. Ik weet niet zeker of ik zo zou kunnen zijn creatieve in de oplossingen waaraan ik werk met klanten en collega's als ik niet een soort uitlaatklep had die me verplichtte om dagelijks te oefenen. Ik ben dankbaar dat ik voortdurend word uitgedaagd om een ​​creatieve oplossing te bedenken - of het nu gaat om een ​​gebruikersinterfaceontwerp of de woorden van een vermakelijke blogpost.

Zoals ik kijk naar veel van mijn vrienden in het bedrijf die succesvol zijn, hebben ze vergelijkbare mogelijkheden voor creativiteit. Velen van hen doen zowel ontwikkeling als grafisch ontwerp. Sommigen zijn muzikanten en anderen zijn fotografen. Er zijn er nogal wat atleten… maar geen simpele atleten, het zijn wildwatervaren, avontuurlijke racers of marathonlopers. Ik kan me de creativiteit niet voorstellen die het vereist om je lichaam in staat te stellen die uitdagingen aan te gaan.

Ik ben altijd verbaasd om te horen wat mijn vrienden buiten hun doen baan. Veel mensen maken geen onderscheid tussen de creatieve kant van mijn werk en de analytische kant, maar het is zeker iets dat ik heb kunnen aanboren. Ik weet wanneer ik oplossingen van elk type denken gebruik om de andere op te lossen en ik moet het heel vaak doen. Het vereist constante oefening en afstemming.

99% van de tijd, in mijn ervaring, is het moeilijkste deel van creativiteit niet iets bedenken waar nog nooit iemand aan heeft gedacht. Het moeilijkste is om het ding uit te voeren waar je aan hebt gedacht. Seth Godin

Ik zou graag willen dat lezers van dit bericht hun creatieve kant delen en bloggen of reageren op hoe het met succes van invloed is op het vermogen om hun functieverantwoordelijkheden uit te voeren. Deel alsjeblieft!

5 reacties

 1. 1

  Toen ik voor het eerst aan mijn carrière begon, besteedde ik mijn dagen aan het schrijven en regisseren van direct mail. Zeer rechter hersenhelft. 'S Avonds schreef ik databaseprogramma's om de mailresultaten bij te houden voor mijn non-profitorganisaties die de op maat gemaakte fondsenwervingspakketten op dat moment niet konden betalen. Zeer linker hersenhelft.

  Later, toen ik minder betrokken was bij de creatieve kant van directe respons, schreven mijn vrouw en ik samen een cartoon met één paneel voor een wekelijkse krant (de Milwaukee-versie van Chicago's "The Reader", genaamd Milwaukee Weekly). Ik heb er alle cartoons voor gedaan.

  Het was interessant om te zien hoe vaak ik beide soorten activiteiten probeer te combineren. Het is een van de redenen waarom ik zou doen wat ik doe, zelfs als ik er niet voor zou worden betaald.

  Bedankt voor het ter sprake brengen van dit interessante onderwerp (voor MIJ tenminste!). Ik kijk uit naar wat anderen doen om zowel creatieve als analytische jeuk te krabben!

  • 2

   "Ik zou doen wat ik doe voor de kost, zelfs als ik er niet voor betaald word." - dat zegt alles, Jeff! Ik denk dat ik in een soortgelijke situatie zit ... hoewel ik iets moet doen om de rekeningen te betalen. 🙂

 2. 3

  Ik ben overdag grafisch ontwerper, maar in de maanden januari-april neem ik een tweede baan als belastingadviseur. Omdat de twee radicaal van elkaar verschillen, word ik niet zo hersenmoe als wanneer ik een tweede parttime baan zou hebben die meer lijkt op mijn dagelijkse baan.

  Als ik iets ontwerp, kan ik door beide kanten van mijn brein te gebruiken zowel praktisch als creatief zijn. Het heeft me ook op kantoor van onschatbare waarde gemaakt, ik kan ideeën aandragen die kunnen helpen bij ons bedrijf, maar die toch een beetje buitengewoon zijn om ons een voorsprong te geven.

 3. 5

  Ik werk met techniek, maar ik ben ook muzikant. Ik denk dat het kunnen ventileren van mijn muzikale energie helpt om mijn focus helder te maken en om efficiënter te werken.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.