Software en tools waar ik niet zonder zou kunnen leven

Depositphotos 2580670 origineel

lezing Het bericht van Doug het zette me aan het denken over alle toepassingen waarvan ik afhankelijk ben geworden als onderdeel van hoe ik mijn bedrijf en mijn leven run. Verschillende, Tungle en Dropbox, noemde Doug al. Maar hier is een lijst van een paar andere waar ik me geen leven zonder kon voorstellen:

webnotitiesWebNotes - Dit is een onschatbaar onderdeel van mijn webonderzoek. Of ik nu informatie probeer te vinden voor een klantproject, inspiratie voor een blogpost of de resultaten van een PR-campagne wil volgen, met WebNotes kan ik informatie vastleggen en ordenen met post-it-notes en markeerstiften. En het beste is de tool voor het genereren van rapporten. In combinatie met een geautomatiseerde Google-melding zien we eruit alsof we uren op internet hebben gezocht en het samenvattingsrapport hebben voorbereid!

Adres Twee - Dit is meer dan een adresboek, het is een echte CRM-tool. Ik heb in de loop der jaren een aantal databases gebruikt om mijn contacten te beheren, Access (ik heb mijn eigen gebouwd, jongen was die nerd), ACT en Outlook en ik vind dat deze perfect bij mij past. Webgebaseerd kan ik mijn contacten delen met mijn hele team. We kunnen contacten en projecten beheren met de ingebouwde takenlijst. Ook migreer ik langzaam van ConstantContact naar de AddressTwo e-mailtool. Hoewel het een beetje beperkt is door een ontwerp- en rapportagestructuur, ben ik dol op de mogelijkheid om de database te doorzoeken, precies de juiste groep te identificeren en de juiste boodschap over te brengen.

Ik ben ook dol op de mogelijkheid om Addy te e-mailen met namen van mensen die ik in mijn database wil opnemen of aan elkaar wil voorstellen en zij zorgt ervoor. (Ja, ik weet dat ze niet echt een persoon is, maar soms bereikt ze meer voor mij dan een echte werknemer, dus het is moeilijk om haar niet als een persoon te zien)

vermetelheid - Mensen die mij goed kennen, vinden het ongelooflijk grappig dat ik mijn brood verdien als schrijver, want ik ben geen schrijver. Ik ben een prater! Als prater was ik geïntrigeerd door het idee om podcasts toe te voegen mijn blog en Audacity heeft dat mogelijk gemaakt. Met heel weinig tijd geïnvesteerd, ben ik overgestapt van beginner naar pro bewerken. Ik kan zelfs de geringste onderbreking van het telefoongesprek niet verwijderen. (Hoewel ik ze soms laat, alleen omdat ze karakter toevoegen).

Ik vind het geweldig dat de wekelijkse podcasts de hoeveelheid schrijven die ik moet doen verminderen, maar er zijn ook andere voordelen. De programma's geven me een excuus om uit te nodigen een vriend in voor een opnamesessie en een bezoek. Nu ik heb geleerd om met technologie te komen, duurt het opnemen maar een paar minuten, dan hebben we tijd om bij te praten en over andere dingen te praten!

Deze drie toepassingen waren nieuw voor mij in 2009. Het is verbazingwekkend hoe snel nieuwe technologie een deel van je leven wordt. Ik kan niet wachten om te zien wat ik volgend jaar ontdek!

2 reacties

  1. 1

    Het is interessant om de overeenkomsten tussen ons te zien, Lorraine! Ik heb AddressTwo nog niet uitgeprobeerd, maar wellicht komt er in de nabije toekomst een CRM.

  2. 2

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.