Hardware, software ... webware?

cloud computing

In de evolutie van de computerindustrie hebben we... Hardware - de apparatuur die nodig is om de applicaties uit te voeren. En we hadden Software, de oplossingen die die middelen gebruikten om het werk te doen dat we konden kopen en installeren vanaf verschillende media. Tegenwoordig kun je de software downloaden zonder de media.

Twee decennia hardware en software

Hardware heeft upgrades en vervangingen. Ik ben eerlijk gezegd alle computers die ik tot nu toe heb gehad uit het oog verloren. Ik heb de skeletresten van niet minder dan 5 samen met een dode laptop in mijn huis.

Software heeft installaties en upgrades die wijzigingen in de softwaretoepassing installeren. Het is een verouderd systeem waar we vandaag de dag nog steeds mee werken en worstelen. Ik had eerder vandaag een software-update waardoor ik mijn MacBookPro moest afsluiten en opnieuw moest opstarten. Ik heb nog nooit een OSX-update laten mislukken, maar elke keer kan ik niet anders dan een beetje peinzen - denkend dat het ergste zal gebeuren en ik al mijn werk zal verliezen. Ik heb een netwerkstation waar ik mijn gedownloade applicaties opsla en een cd-map waar ik de rest opsla (en altijd vind dat ze ontbreken).

Software zoals Google Spreadsheet, Google Analytics, Gmail, ExactTarget en een heleboel andere gebruiken 'webgebaseerde applicaties' of 'browsergebaseerde applicaties' of we gooien zelfs een acroniem in, SaaS. Het is een vreselijk acroniem en verklaart het soort bedrijf dat het is meer dan het soort 'ware' dat het is. Ook hebben veel SaaS-applicaties nog upgrades of grote releases. Ze vereisen geen installatie of herstart, maar zijn gedurende een bepaalde tijd niet beschikbaar.

De perfecte naam voor de toepassingen van vandaag is misschien Netware, maar het lijkt erop dat: Novell heeft die term een ​​handelsmerk. Webware werkt misschien, maar het lijkt erop C | Net gebruikt dat. Het lijkt erop dat browserware een mogelijkheid is, maar het is een extra lettergreep.

Waarom geen webware?

Het komt erop neer dat Webware (ik heb geen handelsmerk opgemerkt) de volgende evolutie van onze applicaties is. Tegenwoordig hoeven applicaties niet meer te worden uitgevoerd. We hebben honderden pagina's in onze applicatie op het werk en kunnen nieuwe pagina's draaien zonder ooit de oude te verwijderen. Ik weet zeker dat er ook een klein beetje ontwikkeling kan plaatsvinden waarbij gebruikers overgangen kunnen maken tussen de oude en de nieuwe applicaties.

Databases kunnen on-the-fly worden gerepliceerd, of nieuwe tijdelijke tabellen kunnen worden gebouwd om de overgang te accommoderen. Natuurlijk, het is extra werk, maar mijn punt is dat het mogelijk is. We hoeven onze klanten niet meer te storen.

Ik heb thuis geen werkende diskettedrive. Ik gebruik mijn cd/dvd ook zelden. Vrijwel alles wat ik doe is nu webgebaseerd. Als ik software download en installeer, bewaar ik meestal een kopie op mijn Buffalo Tech netwerkstation.

Zelfs in het bedrijfsleven is het niet nodig. Toen ik begon Kleinere Indiana voor Pat Coyle gingen we niet met een gastheer. De applicatie is gebouwd en gehost met Ning. We hebben alle domeininstellingen die verwijzen naar Google Apps waar we zowel e-mail als Google Documenten kunnen gebruiken. Geen hardware, geen software… maar webware.

Waarom noemen we het geen Webware?

6 reacties

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Ik hou echt van alle webgebaseerde apps die blijven verschijnen en aan mijn toolkit worden toegevoegd. Ik gebruik Google Docs als een gek en voor iemand die 3-4 verschillende computers op één dag gebruikt, is het een redder in leven.

  Maar elke keer dat ik een nieuwe webgebaseerde service ga gebruiken, is er altijd een stemmetje in mijn achterhoofd dat op een gegeven moment weggeurt. Dat punt is dat wanneer ik mijn internetverbinding verlies, ik de toegang verlies tot al mijn Google Documenten, mijn database met klantfacturen, mijn e-mail, mijn IM, mijn talloze foto's op Flickr, enz. Enz.

  Deze verschuiving naar webware zorgt ervoor dat we steeds meer van onze eieren in één mandje stoppen. En dan binden we een lang touw aan die mand en gooien die de ruimte in. Zolang het touw is aangesloten, is alles zoet. Maar als dat touw verdwijnt, kan ik net zo goed zonder stroom zitten.

  Ik denk dat mijn punt hier is dat om Webware echt van de grond te krijgen, we meer betrouwbare, alomtegenwoordige en overtollige toegang tot internet nodig hebben. En het hebben van een webbrowser op uw telefoon is niet hetzelfde. Natuurlijk kan ik mijn laptop aansluiten op mijn mobiele telefoon van Verizon en surfen, maar als ik binnen een maand een bepaalde bandbreedte of downloadlimiet overschrijd, word ik opgestart. Ik heb dat soort stress niet nodig.

 4. 4

  Grappig dat je dit moet vermelden. Ik vertelde gisteren net aan een klant dat zoveel van de software die ik gebruik alleen op internet bestaat als webtoepassingen. Nu weet ik hoe ik dit moet noemen… webware!

 5. 5
 6. 6

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.