Een beetje advieshumor… De lepel en het touwtje

Van vriend, Bob Carlson, op GezondheidX:

Een tijdloze les over hoe consultants het verschil kunnen maken voor een organisatie.

Vorige week namen we een paar vrienden mee naar een nieuw restaurant en we zagen dat de ober die onze bestelling opnam een ​​lepel in zijn borstzak droeg. Het leek een beetje vreemd.

Toen de hulpknecht ons water en keukengerei bracht, zag ik dat hij ook een lepel in zijn borstzak had. Toen ik rondkeek, zag ik dat al het personeel lepels in hun zakken had.

Toen de ober terugkwam om onze soep te serveren, vroeg ik: "Waarom de lepel?"

'Nou,' legde hij uit, 'de restauranteigenaren huurden een adviseur in om al onze processen te vernieuwen. Na enkele maanden analyse kwamen ze tot de conclusie dat de lepel het vaakst gevallen gebruiksvoorwerp was. Het vertegenwoordigt een valfrequentie van ongeveer 3 lepels per tafel per uur. Als ons personeel beter voorbereid is, kunnen we het aantal verplaatsingen terug naar de keuken verminderen en 15 manuren per dienst besparen. "

Het toeval wilde dat ik mijn lepel liet vallen en hij kon hem vervangen door zijn reserve. "Ik zal de volgende keer dat ik naar de keuken ga een andere lepel halen in plaats van een extra reis te maken om hem nu te halen." Ik was onder de indruk.

Ik merkte ook dat er een touwtje uit de gulp van de ober hing. Toen ik om me heen keek, zag ik dat alle obers hetzelfde touwtje aan hun vliegen hadden hangen. Dus voordat hij wegliep, vroeg ik de ober: "Pardon, maar kun je me vertellen waarom je dat touwtje daar hebt?"

"Oh, zeker!" Toen dempte hij zijn stem. 'Niet iedereen is zo oplettend. Die adviseur die ik noemde, ontdekte ook dat we tijd kunnen besparen op het toilet. Door dit touwtje aan het uiteinde van je weet wat te binden, kunnen we het eruit trekken zonder het aan te raken en hoeven we onze handen niet meer te wassen, waardoor de tijd die we in het toilet doorbrengen met 76.39 procent wordt verkort. "

"Nadat je het eruit hebt gehaald, hoe plaats je het dan terug?"

"Nou," fluisterde hij, "ik weet niets van de anderen ... maar ik gebruik de lepel."

Een reactie

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.