Starbucks lanceert sociaal netwerk

Mijn idee van Starbucks is nog niet op staat op! Het opzetten van een sociaal netwerk om feedback van klanten rechtstreeks te vragen aan de winkels die ze betuttelen, is misschien geen slecht idee. Als er een retailmerk is dat daadwerkelijk kan slagen met sociale netwerken, dan is Starbucks dat misschien wel. Het is een enorm merk, het is overal, mensen zijn (letterlijk) verslaafd aan hun product en klanten zijn er dol op.

Starbucks staat echt tegen een muur. Ze hebben hun glans bij volgers verloren, de bedrijfskosten zijn gestegen, geweldige barista's worden steeds moeilijker te vinden, de consumentenbestedingen blijven achter en concurrenten zoals McDonalds beginnen te grommen over het verliezen van ontbijtgasten. McDonalds overtrof zelfs Starbucks op een persoonlijke smaaktest.

Waarom ik niet zo vaak bij Starbucks ben

Persoonlijk bezoek ik Starbucks half zo vaak als vroeger. Ik geniet van het premium gebraad dat ik krijg van mijn plaatselijke koffiehuis en waardeer het feit dat mijn geld teruggaat naar de lokale economie. Starbucks verloor zijn glans toen ik ze een paar blokken van elkaar begon te zien en de draadloze verbinding kostte me $ 30 per maand. Ik ben alleen bij Starbucks als mijn Greenwood Coffee House, De Bean Cup is buiten bereik.

met Howard Schultz terug op de bestuurdersstoel, misschien zou Starbucks een kans kunnen maken. We zullen zien. Ik vermoed dat het sociale netwerk een straaltje verkeer zal hebben, ik zou voor een blog hebben gekozen en feedback hebben gevraagd via inhoud die ik iets beter zou kunnen targeten.

Wat wordt mijn idee voor Starbucks? Comfortabele stoelen.

10 reacties

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Ik stopte met het drinken van Starbucks toen de barista's niet meer naar je opkeken bij het opnemen van je bestelling en het teruggeven van wisselgeld. Er gaat niets boven klantenservice van wereldklasse, en het ontbreekt Starbucks serieus. Benieuwd of die training van een halve dag heeft geholpen?

 4. 4

  Starbucks is naar mijn mening de McDonalds van koffie geworden. Zoals Eric hierboven al zei, is de klantenservice echt bergafwaarts gegaan. Het personeel lijkt over het algemeen ongeïnteresseerd op de manier waarop ze op veel fastfoodrestaurants doen, en de productkwaliteit is inconsistent (hoewel ik zou zeggen dat het bij McDonalds erg consistent is, niet dat ik daar vaak eet). Ze hebben iets genomen dat vroeger een bepaalde cache had en het gewoon gemaakt.

  Ter verdediging: ik weet niet zeker hoe je winstmarges op grote schaal moet handhaven in een markt die zo competitief is als koffie tegenwoordig. Ik veronderstel dat met het bedekken van de wereld met Starbucks-winkels er een verlies zou zijn in de algehele kwaliteit van de ervaring die je opdoet als je bezoekt, maar het is jammer. Ik zou graag zien dat ze dingen verbeteren, maar ik denk dat ze een behoorlijke uitdaging in handen hebben.

 5. 5

  Ik weet niet of Starbucks een sociaal netwerk nodig heeft, net zomin als Bode Miller nodig heeft om het SkiSpace ski-sociale netwerk vrij te geven. Het is het grote aantal gebruikers dat het netwerkeffect creëert en een sociaal netwerk waardevol maakt, dus nichesites schieten zichzelf automatisch in de voet. Althans, IMHO 😉

  • 6

   Ik denk dat ik het met je eens ben, Dave. Voor de 'korte termijn' lijkt het erop dat ze alleen om feedback vragen en het is echt geen 'sociaal netwerk' in de typische zin van het woord. Het zal interessant zijn om te zien of ze de top 2 implementeren - gratis draadloze en comfortabele stoelen.

   Beide houden vaste klanten langer vast… iets dat een koffiehuis voor massaproductie misschien niet op prijs stelt. U verkoopt niet meer als er geen zitplaats is!

 6. 7

  We zien dit de hele tijd, nietwaar? Geweldig idee, baanbrekend product en bedrijf, schalen om te profiteren van een hot merk… en begint dan als een gek uit te breiden met add-on producten en locaties en begint zijn kern te verliezen.

  Ik kom nog steeds elke dag langs bij mijn Starbucks, maar het heeft onderweg veel van zijn aantrekkingskracht verloren. Ik vind het leuk dat Shultz weer aan het roer staat… doet denken aan Jobs die terugkomt bij Apple… het zou hen weer dichter bij het aanbieden van een coole ervaring moeten brengen. Social media-connecties openen in ieder geval de deuren op een nieuwe manier.

  Mijn idee voor hen zou zijn om goed te luisteren naar de redenen waarom bestaande klanten niet meer komen, anderen naar McDonalds gaan en waarom mensen het teveel gedoe vinden om zelfs maar te overwegen. Een ding dat ik daar meteen naar voren zou brengen, is dat ze moeten stoppen met nickle en de ervaring moeten dimmen. Ik ben het eens over de draadloze verbinding. Hoe dan ook, de antwoorden zijn er. Een veel te krachtig merk om geen manier te vinden om het te repareren.

  Phil

  • 8

   Ik ben het ermee eens Phil. Ik vraag me af hoeveel er verloren gaat, simpelweg omdat Starbucks niet die 'nieuwe auto-geur' heeft?

   Trendy zijn is een zeer broze basis om uw bedrijf op te bouwen en het heeft de neiging om de visie van een bedrijf op zichzelf en het belang ervan te vertroebelen. Ik denk dat een groot deel van het succes van Starbuck de trend was van een koel drankje met veel woorden voor een dure prijs.

   • 9

    Ja, de opwinding van de nieuwe auto is eraf. Ik herinner me dat mensen me uitlachten omdat ik stopte en die nieuwe vreemde taal gebruikte die ik had geleerd.

    Je hebt waarschijnlijk het kernprobleem voor hen geraakt… rage of een geweldige lancering bij het bezitten van de 'ochtendervaring' die de weg kwijt is geraakt. De tijd zal het leren.

 7. 10

  Hoewel ik Starbucks ook toejuich voor het creëren van een proces dat klanten in hun innovatieproces brengt, is er ook een keerzijde die je niet noemde. Concurrenten, variërend van Peet's tot de coffeeshop met gaten in de muur, hebben ook toegang tot de innovatiediscussie van Starbucks. Dit is een schat aan waar klanten naar op zoek zijn, wat er is geprobeerd en wat wel of niet werkt. Als klap op de vuurpijl doet Starbucks uitstekend werk in de interactie, waardoor er meer gratis marktonderzoek wordt gedaan.

  Ik ben nog steeds voor wat Starbucks heeft gedaan, maar als ik een kleine timer was, zou ik ook elke dag de suggestieborden bekijken!

  Meer over dit specifieke onderwerp vanuit het perspectief van business excellence op:

  http://www.evolvingexcellence.com/blog/2008/04/morro-bay-coffe.html

  Beste,
  Kevin

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.