Blijf je bij het onderwerp op je blog? Gebruik je tagwolk om te zien

wolkAls ik andere sites bezoek, kijk ik zelden naar hun tag cloud. Ik weet niet zeker waarom, ik denk dat ik er meestal ben omdat ik mezelf daar bevond door een referentie of de titel of het bijschrift me interesseerde.

Ik vind het echter belangrijk dat bloggers aandacht besteden aan de tag cloud van hun eigen blog. Je kunt mijn tag cloud zien in de zijbalk onder "Tags". Ik denk dat ik redelijk goed bezig ben met het bijhouden van de inhoud, aangezien mijn cloudreferenties bedrijf, verkoop en technologie. Dat is echt waar ik de inhoud van mijn blog over wilde houden, dus ik veronderstel dat ik het redelijk goed doe.

Een tagwolk (traditioneel meer bekend als een gewogen lijst op het gebied van visueel ontwerp) is een visuele weergave van inhoudstags die op een website worden gebruikt. Vaak worden vaker gebruikte tags afgebeeld in een groter lettertype of anderszins benadrukt, terwijl de weergegeven volgorde over het algemeen alfabetisch is. Dus zowel het vinden van een tag op alfabet als op populariteit is mogelijk. Het selecteren van een enkele tag binnen een tagwolk leidt doorgaans tot een verzameling items die aan die tag zijn gekoppeld. - Wikipedia

Besteed aandacht aan uw tagwolk, deze geeft u de informatie om te zien of u al dan niet op de inhoud blijft. Bekijk enkele van deze tagwolken en kijk of deze sites al dan niet op de inhoud blijven:

 • Martech Zone
 • Engadget
 • Gapende leegte
 • Een lijst uit elkaar
 • Scobleizer

Afgezien van de mijne, zijn dit enkele voorbeelden van enkele zeer succesvolle blogs. Wanneer je de tag cloud vergelijkt met de definitie van de blog, zul je een perfecte symmetrie tussen beide vinden. Ik veronderstel dat als je tag cloud een bezoeker geen idee geeft van waar je blog echt over gaat, je waarschijnlijk je focus moet aanpassen, of moet aanpassen hoe je je blog beschrijft en definieert.

4 reacties

 1. 1
 2. 2

  Doug,

  Ik ben op de een of andere manier op uw site terechtgekomen via clickthrus en laten we zeggen dat dit artikel erg nuttig was. Als nieuwe blogger is het moeilijk om alle SEO-ideeën bij te houden. Bedankt voor het verdichten tot een verteerbaar formaat. Als ik er nu achter kan komen of het achterlaten van een opmerking met mijn web-URL hetzelfde is als een trackback?

 3. 3
 4. 4

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.