Stop met het prediken van sociale netwerken aan bedrijven

Depositphotos 16232957 s

Er zijn nogal wat mensen die ik regionaal en nationaal respecteer in de schijnwerpers van sociale media, maar ik geloof echt dat ze sommige bedrijven in de verkeerde richting sturen door hen te adviseren uitsluitend in het sociale netwerk te investeren.

Zoals jullie weten, ben ik actief op een heleboel sociale netwerken, sociale media-websites en sociale applicaties. Ik heb behoorlijk wat volgers op de netwerken waartoe ik behoor. De vraag is hoe goed mijn blog het heeft gedaan bedankt op die sociale netwerken. Dit zijn tenslotte de meest vertrouwde vrienden - mijn netwerk! Ze zouden rekening moeten houden met enorme hoeveelheden verkeer, toch?

Wrong!

Verkeersbronnen naar Martech Zone

Laten we eens kijken naar de laatste 143,579 doorverwezen bezoekers naar mijn blog:

 1. Google: 117,607 unieke bezoekers
 2. StumbleUpon: 16,840 unieke bezoekers
 3. Yahoo !: 4,236 unieke bezoekers
 4. Twitter: 2,229 unieke bezoekers
 5. Live: 605 unieke bezoekers
 6. MSN: 559 unieke bezoekers
 7. Vraag: 476 unieke bezoekers
 8. AOL: 446 unieke bezoekers
 9. Facebook: 275 unieke bezoekers
 10. LinkedIn: 93 unieke bezoekers
 11. Baidu: 79 unieke bezoekers
 12. Altavista: 54 unieke bezoekers
 13. Plaxo: 41 unieke bezoekers
 14. Netscape: 39 unieke bezoekers

Als ik naar alle Smippies, Zou ik de hele dag bezig zijn met updaten Facebook als LinkedIn om te proberen geld te verdienen. Ik niet.

Ik automatiseer posts en updates voor die sociale netwerken, maar ik besteed geen tijd aan het bewerken ervan. Er zijn een aantal redenen:

 • Ze zijn al mijn vertrouwde netwerk. Ik hoef ze niet te pushen of te verkopen - ze zijn er al voor mij.
 • Hun de bedoeling om met mij in contact te komen via deze sociale media is niet om van mij te kopen, noch verwachten ze dat ik aan hen verkoop. Met andere woorden, ik ga geen misbruik maken van de relatie die ik met deze mensen heb.

Ik zal blijven proberen nieuwe relaties op te bouwen waar het zinvol is - via zoekmachines. Ik weet dat er mensen zijn die op zoek zijn naar de antwoorden die ik in deze blog geef, dus ik ga me concentreren op het vergroten van mijn volgers door die vragen te beantwoorden. Het is gebaseerd op toestemming, het is HUGE (in vergelijking met de 0.2% verkeer van mijn netwerk), en hun aandachtig is zoeken naar de antwoorden die ik geef.

Betekent dit dat je doet wat ik doe?

NEE! Ik adviseer je niet om sociale netwerken te negeren, noch de mensen die erop aandringen dat je ze gebruikt. Wat ik u adviseer, is dat u de resultaten van uw inspanningen meet en uw strategieën dienovereenkomstig aanpast. Er zijn te veel Smippies die de voordelen van sociale netwerken evangeliseren zonder de expertise om u te helpen de resultaten te meten en uw strategieën dienovereenkomstig te prioriteren.

Daag deze consultants uit om de financiële voordelen te bewijzen! Ik vertelde een aantal non-profit experts bij Leiderschap Ventures vandaag de waarheid - als bedrijf meet ik betrokkenheid aan de hand van dollartekens. Als ik goed marketing, verhoog ik mijn dollars voor verkoopacquisitie, verhoog ik mijn upsell-dollars en behoud ik mijn retentiedollars.

9 reacties

 1. 1

  Ik denk dat je daar een enorm punt hebt, gezien de oceanische kloof tussen de zoekmachines en de anderen. Het zou echter interessant kunnen zijn als men ook de conversieratio's van elk segment zou kunnen achterhalen, alleen om de slechts impulsieve bezoekers van elk medium te controleren.

 2. 3

  AMEN!! Ik ben het er compleet mee eens. Hoewel je niets wegneemt van sociale media, moet je begrijpen waar je bezoekers van nature vandaan komen! Zelfs als je WEL verkeer krijgt van bepaalde sociale mediasites (bijv. Stumbleupon), MOET je de WAARDE en INTENT van die bezoekers meten.

  Hoewel ... ik zou ook blogs in dezelfde categorie plaatsen ...

  • 4

   Jim,

   Ik ben het 100% met je eens! Bloggen is inbegrepen en MOET een rendement op de investering hebben als het zal worden gebruikt als een plausibele manier om conversies te genereren. Te veel Smippies verkopen bloggen als de heilige graal, maar leren bedrijven niet hoe ze een blog strategisch kunnen inzetten en de resultaten kunnen meten.

   Zoeken is zo'n geweldig medium omdat de intentie rechtstreeks in dat kleine "zoekvak" wordt geschreven - of het nu PPC of organisch is!

   Doug

 3. 5

  Zelfs binnen de sociale sites kunt u dit doen. We hebben nieuws en informatie op verschillende sites gepost en Twitter levert ons verkeer van de beste kwaliteit. Het staat op de tweede plaats in algemene cijfers, maar de bestede tijd en de bekeken pagina's zijn verreweg de beste.

  Dus binnen die subset concentreren we ons erop ervoor te zorgen dat Twitter deel uitmaakt van onze outreach.

 4. 7

  Ik zit in PR en we doen tegenwoordig zeker veel SM-counseling / prediking. Maar ik ben altijd voorzichtig om klanten eraan te herinneren dat deze nieuwe initiatieven deel moeten uitmaken van een volledig geïntegreerde oplossing. Veel van onze klanten hebben alleen hulp nodig bij het in kaart brengen van het digitale landschap en het vertalen van goede inhoud naar de sociale netwerken. Maar uiteindelijk moet het terugkomen op dollars en waarde aantonen. En u onderstreept een kritiek punt dat Google uw "startpagina" is en dat u in de eerste plaats voor die bron moet zorgen. Bedankt. (ps ik heb gelinkt via Twitter, heh)

  • 8

   Hallo Caroline,

   Dat is geweldig! Blij je hier te zien via Twitter - ik krijg tot 8% van mijn verkeer op dagen van Twitter, dus ik waardeer het. Ik krijg net 50% + van Google Zoeken, dus daar let ik wat meer op! 🙂 Ik automatiseer mijn feed naar Twitter van Twitterfeed zodat het geen enkele moeite kost!

   Bedankt!

 5. 9

  Geweldige post Doug. Je raakt (naar onze mening) de meest gevoelige plek van marketing - METING. Veel mensen en bedrijven schieten tekort in zijn opzicht en nemen geen weloverwogen beslissingen of aanpassingen aan hun marketingplan / -activiteiten. Begrijp me niet verkeerd, sociale media zijn een geweldig communicatiemiddel, maar je moet objectief evalueren hoeveel moeite je erin investeert in vergelijking met andere media.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.