Stop met schrijven voor zoekmachines

LezersMijn WordPress-sjabloon is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Ik heb mijn sjabloon zorgvuldig gestructureerd nadat ik nogal wat tips van een flink aantal mensen had geleerd. Alles, van paginatitels tot tags, is aangepast om er zoveel mogelijk uit te persen.

Het optimaliseren van mijn blogsjabloon werkt - vrijwel 50% van mijn bezoekers komt via zoekmachines, voornamelijk Google. Hoewel mijn blog is geoptimaliseerd voor zoekmachines, SEO experts zullen opmerken dat mijn berichten dat niet zijn.

Ik herhaal mijn kop niet in mijn eerste paar zinnen. Ik gebruik niet veel links in mijn berichten. Ik link niet vaak naar mijn eigen berichten, tenzij het echt relatief is. Ik heb er een hoop gelezen SEO artikelen, zou ik een checklist kunnen schrijven met items die ik moeten doe met elk bericht.

Ik zal het niet doen omdat ik niet schrijf voor zoekmachines, ik schrijf voor lezers. Het lijkt gewoon onoprecht om de stijl van mijn dialoogvenster te veranderen, zodat een softwaretoepassing op een webcrawler mijn informatie kan ophalen en mijn artikelen kan indexeren voor zoekopdrachten op trefwoorden. Het kan me niet schelen of de zoekmachine me gemakkelijker kan vinden ... Ik geef er om dat de lezer van mijn blogberichten geniet.

Omdat ik die artikelen al een tijdje lees, merk ik echt wanneer andere bloggers het doen. Gewoon een waarschuwing voor die bloggers - ik sla lezen over veel van je berichten hierdoor. Af en toe stop ik zelfs met abonneren.

Een andere manier om deze bloggers te vertellen is door hun commentatoren… je hebt de neiging om elke week verschillende commentatoren te zien die je naar hun blog gaat. Geen gesprekken… alleen een opmerking hier en daar en de lezers komen nooit meer terug. Ik geniet er echt van om dezelfde mensen keer op keer terug te zien op mijn blog. Ik ben met veel van mijn bezoekers bevriend geraakt - ook al heb ik ze nooit persoonlijk ontmoet.

Degenen onder u met een directe marketingachtergrond weten dat onderzoek op welk medium dan ook u vertelt dat het moeilijker is om nieuwe lezers te krijgen dan om bestaande te behouden. Het is een zelfvernietigende strategie wanneer u schrijft om een ​​zoekmachine-plaatsing op te bouwen, maar uw lezers genieten niet van uw blog en houden er niet van. Je moet blijven optimaliseren en blijven tweaken om meer hits van zoekmachines te krijgen.

Schrijf niet voor zoekmachines. Schrijf voor je lezers.

19 reacties

 1. 1
 2. 2

  Ik link niet vaak naar mijn eigen berichten, tenzij het echt relatief is.

  Ik link bijna nooit naar mijn eigen berichten. Dat komt omdat mijn berichten elkaar meestal niet lijken te volgen. Ze zijn meestal alleen over het onderwerp van het moment en hebben geen enkele connectie (of weinig of geen) met eerdere berichten.

 3. 3

  Ik begon een blog en dacht dat ik dat precies zou doen, schrijven om paginarangen en dergelijke te krijgen, en toen ik begon met schrijven, voelde het alsof ik het niet was ... Omdat het niet zo was! Ik zei toen dat als ik het zou doen, het op mijn voorwaarden zou gebeuren en niet op anderen. Ik blog pas een maand en ik vind het leuk dat ik relaties opbouw en geen links!

  • 4

   Bedankt, Latimer! Ik was net op je blog (ik denk dat we een gemeenschappelijke vriend hebben - JD van Zwart in het bedrijfsleven. Je blog is heel bedachtzaam geschreven ... je raakt een aantal echt explosieve onderwerpen aan, maar je geeft respectvol je kant van het argument aan en laat het onderwerp open voor discussie.

   Ik heb veel artikelen op de blogosfeer gelezen over wat jij doet moeten doen… en ik denk eerlijk gezegd dat het meeste BS is. Het lijkt veel op iemand vertellen hoe ze dat doen moeten een gesprek voeren met een vreemde.

   Bedankt voor het langskomen en reageren!
   Doug

 4. 5
 5. 6

  Doug,

  Ik wilde je gewoon laten weten dat ik echt genoten heb van wat je in dit bericht zei. Ik ben net iets meer dan een maand geleden met mijn blog begonnen en ik leer gestaag hoe ik dit moet doen, dus je advies helpt echt omdat het waar klinkt. Ook al ben ik hier amper een minuut bij geweest, ik heb de verleiding moeten weerstaan ​​om IETS te doen om de teller op te lopen. Het is net een crackverslaving of zoiets, weet je? MEER lezers, ik moet gewoon MEER LEZERS hebben.

  Maar nu lees ik je bericht en het komt allemaal weer bij me terug, alsof die zachte stem in mijn achterhoofd vastgehouden wordt. Degene die gestraft werd omdat hij logisch was. "Zeg wat je weet, zeg het zoals je het zegt, en ze zullen komen."

  Met excuses natuurlijk aan "Field of Dreams".

 6. 7

  Bedankt, Keith. Ik denk dat iedereen (ook buiten bloggen) erkenning zoekt. Ik merk ook dat ik me soms afvraag hoe het mijn SEO, links, diggs, etc. zal beïnvloeden. Een van de redenen waarom ik dit bericht schreef, was om te behouden mezelf ook in de rij!

 7. 8

  Keith,

  Goed bericht. Ik probeer niet voor zoekmachines te schrijven, maar ik moet toegeven dat ik erover nadenk. In sommige titels van mijn berichten (als het verband houdt met een groot evenement), zeg ik dat het kan worden opgepikt door de zoekmachines. Ik doe dit niet, dus ik kan een groot aantal bezoekers op de site hebben (ik heb andere manieren om mijn ego te voeden). Ik doe het omdat ik wil dat mensen lezen wat ik te zeggen heb. Hopelijk komen ze terug en nemen ze deel aan de discussie. Bloggen is leuk. Ik ontmoet een aantal geweldige mensen en leer veel tijdens het proces.

 8. 9
  • 10

   Paula,

   Is er een kans dat ik je kan uitdagen om zo'n demonstratie te geven? Ik twijfel er niet aan dat het niet mogelijk is - ik denk dat er waarschijnlijk manieren zijn om beide te doen. Ik kan echter geen voorbeelden noemen. (Misschien komt dat omdat de auteur beide technieken zo goed heeft gebruikt.)

   Ik zou graag een willekeurig bericht zien dat goed is geschreven en het vergelijken met een bericht dat goed is geschreven EN technieken voor zoekmachines gebruikt.

   Bedankt!
   Doug

 9. 11

  Hey Doug -

  Met het risico volledig zelffeliciterend te klinken, is hier een stuk dat ik heb gemaakt dat goed zoekmachineverkeer krijgt en dat mijn vaste lezers ook leuk vonden:

  No-Complaining Bracelet Rules: houdt u zich eraan?

  Ik heb er een paar van die - alleen aan God zij de eer!

  Hoewel ik toegeef dat ik weet wat je bedoelt - soms trek ik meer ten gunste van SEO dan mijn vaste lezers, maar ik ben blij dat mijn vaste lezers nog steeds terugkomen omdat ze me leuk vinden.

  Het is alsof ik bij ben TheThinkingBlog.com van Ilker Yoldas: Ik blijf het gewoon lezen omdat ik hem leuk vind, zodat hij SEO kon schrijven en ik er nog steeds zou zijn als zijn vaste lezer!

  Wees voorzichtig en bedankt voor het reageren,
  Paula

  • 12

   Bedankt, Paula. Hopelijk vat je dit op de juiste manier op, maar ik denk dat je hebt geholpen mijn uitgangspunt daadwerkelijk te ondersteunen. Dat je in de eerste paar passages meerdere keren 'no-klagen-armband' noemt, klinkt gewoon niet waar - het leest alsof SEO de prioriteit was in plaats van dat je met me praatte.

   De post is geweldig, begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Maar zou dit een natuurlijke manier zijn om een ​​bericht te schrijven over 5 jaar, als zoekmachines actuele gegevens kunnen verspreiden zonder dat ze voor hen hoeven te schrijven?

   Ironisch genoeg ging ik naar dit bericht op de Thinking Blog en de eerste alinea heeft 21 gratis links erin voor diepe links naar zijn blog. Die links zijn puur voor zoekmachines, niet voor jou en mij.

   Met alle respect!
   Doug

 10. 13

  Geen belediging genomen; bedankt voor het lezen van mijn bericht.

  En ja, natuurlijk zou ik dat niet doen herhaal en vet belangrijke SEO-zinnen als ik niet wilde dat mensen ze zouden vinden.

  Helaas, zo is het leven van een SEO'er ...

  Ik vraag me af hoe de hele SEO-Google-game in de toekomst zal veranderen.

  Het zou een fascinerende rit moeten worden ...

 11. 15

  Lees dit bericht gewoon en hoe actueel. Ik verliet vorige week een bijeenkomst waarin een collega antwoordde op een insinuatie dat onze websites niet lezersvriendelijk zijn door te stellen dat “deze pagina's niet voor de lezers zijn. Deze pagina's zijn voor de zoekmachines ”. Ik moest op mijn hoofd krabben dat we zo ver op het pad van optimalisatie waren gekomen dat iemand er eigenlijk de voorkeur aan geeft dat de pagina's niet door mensen worden gelezen. Perplex van staan. Optimaliseer zo veel mogelijk terwijl het maken van informatieve inhoud een vreemd idee lijkt. Onnodig te zeggen dat ik dit bericht naar een paar mensen in mijn bedrijf heb gestuurd.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.