Staat op uw site "Buiten de deur"?

keep-out.jpgWanneer ik met sommige SEO-professionals werk, pushen ze de hoogste zoekvolumes of de meest concurrerende woorden. Wanneer ik met traditionele media werk, duwen ze altijd oogballen en reiken. Als ik met social media-jongens werk, meten ze altijd fans en volgers. Als ik met ontwerpers werk, willen ze ontwerpen voor de kleinste resoluties.

Ik luister niet naar ze.

Marketing gaat niet over het identificeren van de kleinste gemene deler om het potentieel voor bereik of distributie te maximaliseren. Als marketeer kan de campagne soms zijn om een ​​enkele resource of influencer te identificeren om de juiste vermelding te maken. Het is gebaseerd op hun autoriteit, de tijdigheid van de campagne en de doelgroep die we willen bereiken. Soms is dat helemaal niet de noemer - het is een maf, goed geplaatst en gefocust doelwit voor een specifiek doel.

Ik overtreed regels.

Mijn sites overtreden veel regels. Iemand wees erop dat, hoewel ik mijn klanten ertoe aanzet sites te ontwerpen met sterk contrasterende lettertypen op een lichte achtergrond, onze nieuw mediabureau site is ontworpen met een donkere achtergrond en lichte lettertypen ... veel moeilijker te lezen. Andere vrienden hebben erop gewezen dat het ook niet past op een laptop met een kleine resolutie.

Ik weet.

De waarheid is dat ik geen bezoekers wil trekken met netbooks of oudere laptops. Ik wil aandacht krijgen van mensen met grote voornemens. Ik wil geen bedrijven aantrekken die niet upgraden vanaf Internet Explorer 6. Ik wil niet eens dat mensen mijn site lezen. Ik wil dat ze er doorheen bladeren en zich afvragen of ik ze kan helpen ... en ze door laten klikken op een webformulier.

Als je het er niet mee eens bent, ben je niet mijn prospect.

Ik heb hoge bouncepercentages. Dat is goed. Ik wil geen lage bouncepercentages. Ik wil veel gebruikers van zoekmachines aantrekken, maar ik wil dat die mensen meteen een indruk krijgen en weggaan of in contact komen. Ik ga niet in detail in op wat we doen voor bedrijven… dat komt omdat we in vrijwel elk groot bedrijf geïnteresseerd zijn. Het doel van mijn site is om de meeste leads te diskwalificeren en de rest te motiveren om ons te pakken te krijgen.

Het werkt.

Deze blog is natuurlijk anders. We gaan deze maand opnieuw door een nieuw ontwerp om het bereik en de distributie van de site te verbeteren en om meer bezoekers aan te trekken. Ons doel en de daarmee samenhangende inkomsten profiteren naarmate we meer bezoekers bereiken. We gaan nog steeds enkele ontwerpfuncties opnemen die zijn geoptimaliseerd voor meer geavanceerde gebruikers, maar we willen ons publiek niet beperken.

Staat er op uw site "Weren"? Dat is goed!

Bij online marketing gaat het er niet altijd om zoveel mogelijk mensen te bereiken, soms gaat het erom de verkeerde doelgroep te ontmoedigen. Daarom ben ik een tegenstander geweest van het gebruik van systemen zoals Digg voor bedrijfssites. Vaak begraven ze de site gewoon en veroorzaken ze technische problemen zonder een enkele relevante bezoeker toe te voegen.

Er zijn specifieke dingen die u kunt doen om het publiek van uw bedrijfssite of blog af te leiden. Wees niet bang om de regels te overtreden.

2 reacties

  1. 1

    Dit is wat ik leuk vind aan de online- en marketingwereld, de enige regels zijn dat er geen regels zijn! Zolang er doelen zijn gesteld, de voortgang wordt bijgehouden en de resultaten positief zijn, wat is er nog meer van belang?

    Doug, wat ik aan jou respecteer, is je onbevreesdheid bij het innemen van je standpunt en het geven van je mening. Het zet mensen aan het denken, en dat is de beste vonk voor succesvolle creativiteit die men zich kan wensen.

    HOU ERVAN!

    Harrison

  2. 2

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.