Technische problemen, wacht alstublieft

De laatste paar nachten heb ik een paar uur geslapen omdat ik begraven ben in WordPress, PHP, plug-ins en JavaScript terwijl ik een nieuw thema voor WordPress voor een bedrijf bouwde en vervolgens probeerde mijn archieven weer up-to-date te krijgen. Ik help ook een ander bedrijf met het lanceren van een nieuwe online mashup (ik heb net een paar grafische afbeeldingen gemaakt, hij heeft een heel coole mashup gemaakt waar je heel snel over zult horen!)

Met betrekking tot mijn archiefpagina, blijkbaar heb ik mijn thema zo ver aangepast dat het niet langer functioneert zoals oorspronkelijk ontworpen met de Squible bèta thema. Ik heb geen idee wanneer ik het deed, maar het is nu al een paar weken offline. (Psst... hey Squible jongens... lanceer alsjeblieft snel iets... je bent voor altijd bèta geweest!)

Blijf alsjeblieft staan

Ik heb een overvloed aan WordPress-plug-ins voor de archieven uitgeprobeerd. Sommigen van hen waren behoorlijk fascinerend, zoals de Gelijkaardige tijdlijn plugin. Ik had het gisteravond in gebruik, maar kwam erachter dat het ALLE berichten in één fatale klap had geladen. Argh.

Ik heb meer dan 300 berichten op deze site, dus dat zou een monsterbestandverzoek bouwen voor elke persoon die bezocht. Ik heb de code behoorlijk aangepast om een ​​cachemechanisme te bouwen. Dat elimineerde alle databasehits, maar het was nog steeds te veel om voor elke abonnee te laden. Idealiter zou de plug-in een mechanisme moeten gebruiken dat de Vergelijking API om de gebeurtenissen op te halen terwijl de tijdlijn wordt verplaatst. Die wacht ik af!

Het andere probleem met de Simile-tijdlijnplug-in en veel van de andere plug-ins die ik ontdekte, was dat de gebeurtenissen dynamisch werden geladen met JavaScript / Ajax. Dit is een vreselijke manier om een ​​archief voor uw blog op te bouwen, omdat de crawlers van zoekmachines op een dood spoor komen.

Als gevolg hiervan denk ik dat ik mijn eigen ga bouwen. Ik speel met wat ideeën over hoe ik nu... misschien een leuke boomachtige actie van jaar tot maand kan posten. We zullen zien. Ik doe dit weekend veel themawerk voor een ander project, dus ik kom hier op terug.

Ondertussen kan het zijn dat mijn site enkele hits mist omdat de archieven niet worden gecrawld. Maar we krijgen die hits terug! Blijf alsjeblieft paraat.

Een reactie

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.