Dieptepunten op televisie en een voorbeeld van hoe het web kan helpen

Televisie

Deze maand zagen we een nieuw dieptepunt voor kijkers op netwerktelevisie. Ik ben nogal een criticus van de reguliere media geweest, nadat ik mijn eerste decennium van marketing in de krantenbusiness had doorgebracht. Er zijn echter tekenen van verandering elders. De Sci Fi Channelheeft bijvoorbeeld onlangs een online pilot geplaatst voor een nieuwe cartoon, The Amazing Screw-On Head. Ze combineren de volledige pilot met een enquête over de show. (Als je de kans krijgt, kijk dan naar de 22 minuten durende piloot ... zowel gek als intrigerend, ik denk dat je aangenaam verrast zult zijn door de stemmen die je zult herkennen.)

Dit is echt de eerste stap om het web ten volle te benutten. Stel je voor dat het netwerk al hun piloten op internet zou plaatsen en mensen zou toestaan ​​om te kijken en te stemmen over wat het nieuwe seizoen bereikt. Denk je niet dat zowel de kwaliteit van de shows als de buy-in van kijkers zouden verbeteren? Ik denk het wel! Er zijn echter leiders in de branche die geloven dat ze 'beter weten' en die weten wat jij en ik leuk zullen vinden. Hmmm, natuurlijk.

Hoe kwam ik achter The Amazing Screw-On Head? Ironisch genoeg, van Digg. Digg is een geweldige site waar mensen verhalen indienen en mogen aangeven of ze het verhaal “graven”. Hoe meer “digg” stemmen, hoe hoger het artikel naar de top stijgt. Digg heeft ook een gemeenschapsaspect, waar ik kan zien welke artikelen mijn vrienden 'graven'. Dit is een geweldig gebruik van het web. Ik hoop dat netwerktelevisie hier iets van kan leren!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.