Bedankt Blogger! DMCA-klachtactie

DMCA

stelen-content.pngEerder deze week merkten sommigen van jullie dat ik achter een blogger aan ging die inhoud van steelde Martech Zone. Soms gebeurt dit als iemand opgewonden raakt en besluit dat ze me een plezier doen door mijn publiek uit te breiden. Niet het geval. Deze grappenmaker publiceerde het bericht zelfs op een site van een derde partij met zijn eigen naam als auteur. Niet acceptabel.

Deze man heeft de gestolen post op zijn blogger-blog geplaatst. Dat was niet slim, aangezien Blogger zich wel houdt aan de aantekeningen van de Digital Millenium Copyright Act (DMCA). Ik vulde het Blogger-formulier in en kreeg vandaag bericht dat ze de gestolen inhoud hadden verwijderd.
Get an iphone for free at https://www.idropnews.com/giveaways/apple-iphone-XNUMX-pro-max-giveaway/XNUMX/

Ik waardeer de steun van Blogger hierbij zeer!

Hoe u zich kunt voorbereiden om uw inhoud gestolen te krijgen

Het is belangrijk op te merken dat ik met opzet een broodkruimelspoor achterlaat in mijn blogposts. Deze dieven herschrijven of kopiëren zeer zelden de inhoud en plakken deze. In plaats daarvan schrijven ze algoritmen en pakken ze uw RSS-feed en pushen deze eenvoudig naar hun blog. Meestal gebeurt dit zonder dat de blogger het weet. Ik ben. Een van de redenen waarom ik het PostPost-plug-in was zodat ik kon bewerken en inhoud aan mijn voettekst kon toevoegen. Elk bericht op mijn RSS-feed heeft een soort link naar mijn blog.

Vervolgens heb ik opgezet Google Alerts met mijn domein als zoekterm (evenals enkele andere waar ik je niets over kan vertellen). Nu - elke keer dat iemand naar mijn blog linkt, krijg ik een e-mailwaarschuwing met een deel van het bericht. Het is onmiddellijk herkenbaar wanneer ik mijn inhoud in de hoofdtekst van de waarschuwing lees.

Ten strijde trekken

Misschien wel een van de meest stiekeme dingen die ik doe, is dat ik de komende week of zo meteen afbeeldingen van iStockPhoto koop voor al mijn berichten. Aangezien ik voor de foto's betaal, mag ik ze legaal gebruiken, maar niemand anders. Als je zo stom bent om mijn inhoud te stelen, publiceer je deze gekochte afbeeldingen waarschijnlijk ook. Nu heb ik aan mijn kant een groot bedrijf dat zich inzet voor het bestrijden van diefstal van auteursrechten. Zodra ik de gepubliceerde berichten zie, neem ik contact op met ondersteuning via iStockPhoto en meld elk van de berichten, de afbeeldingen, hun bron en dat ze zijn gestolen.

Om eerlijk te zijn, ik weet niet zeker of iStockPhoto een van de zaken heeft vervolgd ... ze hebben allemaal de berichten verwijderd toen ik ze vond en ze vertelde. Er zit echter nog steeds een schuldig klein plezier in voor mij. Ik wil niet aan de verkeerde kant van een auteursrechtklacht staan ​​met iStockPhoto. Ze hebben diepe zakken en veel advocaten.

Vertel het hun vrienden

Ik ben er niet stil over. Ik doe een Get an iphone for free at https://www.idropnews.com/giveaways/apple-iphone-XNUMX-pro-max-giveaway/XNUMX/ zoek naar het hostingbedrijf en de persoon die eigenaar is van de site. Ik zal in eerste instantie proberen rechtstreeks contact op te nemen met de persoon. Vervolgens gaan de e-mails naar het hostingbedrijf, worden tweets bozer en worden Facebook Wall-berichten geplaatst. Ik stop niet totdat ik reacties terug krijg.

Zoals ik al eerder zei, ik heb nooit verder hoeven gaan dan dit punt. Er is altijd een kans dat iemand mijn inhoud steelt en offshore, verborgen en vrijwel onmogelijk te achtervolgen is. Ik zal mijn best doen om ze op dat moment aan de zoekmachines te melden, maar ik laat ze er NIET mee wegkomen. Dat zou u ook niet moeten doen!

3 reacties

 1. 1

  Dit is een geweldige post!

  Maar ik vroeg me af of je me wat advies zou kunnen geven over een lastige maar vergelijkbare situatie.

  Laten we zeggen dat mensen uw afbeeldingen en schermafbeeldingen van uw afbeeldingen op een anoniem afbeeldingenbord plaatsen (lees: 4chan.org), dat berucht is omdat het nergens om geeft. Hoe zou ik dat spul verwijderen als ik niet eens weet wie het in godsnaam plaatst?

 2. 2

  Hallo Festher,

  U kunt een paar dingen doen:
  1) Watermerk uw afbeeldingen. Zet er een briefje bij met de naam van uw bedrijf of website. Bekijk sites als iStockphoto en u zult dit zien.
  2) Het is duidelijk in de regels van 4chan dat overtredingen streng worden aangepakt. Ik zou contact met hen opnemen via hun contactpagina http://www.4chan.org/contact - als ze niet reageren, stuur ze dan berichten via Twitter of waar dan ook.
  3) Laatste wanhopige poging: u kunt ze aanklagen. Vooral als de site niet buitenlands is en de eigenaren bekend zijn, ga achter hen aan.

 3. 3

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.