Bedankt, Squidoo! (Shoemoney let op)

inktvis

Dit weekend werd ik opgeschrikt door een voor de hand liggende spam van blogcommentaar ... de bestemmings-URL was eigenlijk een Squidoo lens. Als er één persoon op dit continent is die spam niet kan uitstaan, is dat waarschijnlijk het geval Seth Godin, Auteur van Toestemming Marketing en oprichter van Squidoo.

Opmerking voor spammers: Squidoo is waarschijnlijk niet de beste plek om een ​​winkel te beginnen.

Hoe dan ook, ik liet Squidoo gewoon een leuk berichtje achter dat ik de betreffende lens had beoordeeld en voelde dat er een spammer aan boord was. Vandaag (het is maandag) ontving ik een vriendelijk bericht van het team van Squidoo dat ze de lenzen van de leden hadden bekeken en het was duidelijk dat het was opgezet als een dekmantel voor affiliate marketing opgedaan door Spam. Ze hebben het account uitgeschakeld. Ik heb het geverifieerd en het is weg.

Vorige week heb je waarschijnlijk de grote "to do" gehoord over het verwijderen van Shoemoney uit MyBlogLog na hij plaatste de gebruikers-ID's van andere leden op zijn site… Een fout in het privacymodel van MBL. Shoemoney is sindsdien hersteld na een bericht van MBL op hun blog over het incident en de weerslag.

Hier is mijn mening. Ik heb niets tegen Shoemoney en ik heb zeker niets tegen MyBlogLog. MyBlogLog is een zegen geweest voor mijn blog en anderen voor de bekendheid die het ons heeft opgeleverd. Maar ik zou dit zeggen ... Ik geloof oprecht dat wanneer Shoemoney werd geschrapt, dat was omdat MBL maakte zich zorgen over de privacy van andere bloggers, aangezien Shoemoney eerst drie ID's plaatste en er daarna nog wat aan toevoegde.

Ik geloof dat niet MBL had een keus… hoe ver zou Shoemoney gaan? Ging hij er honderd neerzetten? Duizend? Had hij een soort SQL-injectiescript geschreven waar hij de database met ID's aan het downloaden was? MBL wist het zeker niet, dus sneden ze hem af ... snel. Dat was goed voor ons allemaal.

Het ging niet om het straffen van Schoengeld, het ging om ons beschermen. Is dat niet een goede zaak? Is dat niet wat we willen? Binnen een uur startte een leverancier een verdediging die mogelijk een beveiligingsaanval had gedwarsboomd.

... terug naar Squidoo, Shoemoney - let op:

Ik heb een probleem gemeld bij een bedrijf en ik heb ze de tijd gegeven om te reageren. Ik ontving een bevestigingsmail waarin ik werd bedankt dat ik het onder hun aandacht had gebracht. Ze hebben het probleem onderzocht en beloofd het snel op te lossen. Toen ik vandaag thuiskwam, heb ik het gecontroleerd en de gebruiker en hun lenzen waren weg.

Met dat in gedachten ben je het aan je medegebruikers verplicht om de informatie tijdig te rapporteren en hen de tijd te geven om te reageren als je een beveiligingslek of -probleem met een product ontdekt. Achteraf is 20/20, maar ik zou Shoemoney veel meer gerespecteerd hebben als ik op de Marketing Pelgrim blog dat Shoemoney de avond ervoor met MyBlogLog had samengewerkt om een ​​beveiligingslek te dichten.

Shoemoney had de doorbraak kunnen melden, net als dat zou kunnen MBL en ze hadden allebei kunnen zeggen dat er minder dan een uur was vanaf het moment van rapportage tot het moment van correctie. Als ze niet reageren, gril ze dan absoluut! Maar pas de maas in de wet niet op, gril ze en wacht af wat er gebeurt. Dat is vreselijk voor iedereen.

Door het probleem te melden en te wachten op de reactie, zou het veel minder overlast hebben veroorzaakt, een boycot hebben voorkomen, een triljoen reacties op meerdere blogs hebben vermeden en die gebruikers hebben bespaard van het weergeven van hun ID ... een overwinning voor iedereen. Ik zou Shoemoney hebben bedankt en ik zou hebben bedankt MBL. Het zou hebben aangetoond dat ze allebei op jou en mij uitkeken.

Oh ja ... bedankt, Gil (uit Squidoo). Bedankt, Seth! Ik waardeer het dat u de tijd neemt om dit probleem op te lossen en voor ons allemaal zorgt.

PS: Ik ben niet op zoek naar een vlamoorlog om te beginnen. Ik respecteer Shoemoney - hij is een superkracht van een blogger met een ongelooflijke aanhang. Hij is getalenteerd en is zeer succesvol geweest. Ik hoop de helft van de blootstelling te hebben die hij ooit heeft gehad. Ik wil gewoon mijn mening naar buiten brengen en hopen dat hij de aanpak heroverweegt als zoiets in de toekomst gebeurt. Ongetwijfeld zal hij nog meer problemen vinden met andere toepassingen ... Ik kijk ernaar uit dat hij ons helpt ons allemaal te beschermen!

4 reacties

 1. 1

  Ik doe meestal niet mee aan vlammenoorlogen ... te veel tijd bezwijken en niet veel winst daarin =)

  Je mist veel van de geschiedenis en dingen die achter de schermen gebeuren, maar het mybloglog-ding was zo vorige week 😉

 2. 2

  Jeremy,

  Bedankt voor het bezoeken! Ik waardeer het echt en je hebt volkomen gelijk - ik ben slechts een derde partij, dus mijn perceptie kan erg vreemd zijn.

  Ik waardeer het feit dat je niet deelneemt aan vlammenoorlogen, ik respecteer bloggers die conflicten vermijden (en daar gaat het zeker niet om).

  Ik kijk gewoon uit naar een betere communicatie tussen producten en mensen, door op de juiste manier gebruik te maken van blogs en pestkoppen, en mensen het voordeel van de twijfel te geven om goed te doen.

  Je hebt daar een tijdje MBL gegrild. Ik hoop dat de zaken aan het herstellen zijn.

  Nogmaals bedankt voor uw bezoek! Ik hoop dat je terugkomt.

  Met vriendelijke groet,
  Doug

 3. 3

  Die vent kan worden aangemerkt als de grootste domme fout. Die kleine dingen waar we niet aan denken, komen soms terug om ons te achtervolgen. Geen verder commentaar vanwege de stompzinnigheid die erbij betrokken is… ..

 4. 4

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.