De 5 dodelijke fouten van productbeheer

DodelijkIk heb de afgelopen weken dag en nacht gewerkt. Het is afmattend geweest, vooral omdat ik een aantal zijprojecten heb waaraan ik me had toegelegd. Ik ben uitgeput… op een avond deze week kwam ik thuis en ging naar bed en werd 12 uur later wakker. Ik ben er vrij zeker van dat ik verkouden ben en mijn lichaam heeft het afgewezen omdat ik geen tijd had om te niezen. De werkvraagstukken zijn echt helemaal niet complex, we hebben simpelweg geen aandacht besteed aan onze klanten.

Het klinkt als een simpele oplossing, maar waarom negeren mensen het de hele tijd? Ik denk dat er verschillende redenen zijn:

 1. Je let niet op de massa, je let op de luide stemmen. Dit kan van invloed zijn op uw besluitvorming om wijdverbreide veranderingen op te nemen die niet nodig zijn en ook niet gevraagd worden door de massa. Het gevaar hierbij is dat u zegt: “Ik heb naar de klant geluisterd”. Het probleem is dat je niet naar de klant hebt geluisterdS.
 2. U gelooft in alle oprechtheid dat u een plan uitvoert dat goed is voor de klant. Uw bedoeling is goed. Je hart was op de goede plek. Het probleem is dat u het niet eerst met hen hebt gecontroleerd. De waarheid is dat je dat zult doen nooit begrijp volledig wat klanten met uw product doen - vooral omdat uw basis exponentieel in omvang toeneemt.
 3. Je denkt dat je het beter weet. Om de een of andere reden heb je je gezagspositie aanvaard als een erkenning van je expertise op een bepaald gebied. Je denkt dus te weten wat de klant nodig heeft en wil.
 4. Je concentreert je niet op het probleem, je concentreert je op sommige oplossing zonder volledig te definiëren wat het probleem was. Of u raakt de locatie van het probleem kwijt terwijl u de oplossing blijft uitbreiden.
 5. Je vecht niet voor je klanten. Je laat oplossingen bouwen en integreren op basis van een collectief van ongelooflijk getalenteerde ontwikkelaars en professionals. Ze beïnvloeden je oordeel ... en wat ze suggereren, is misschien wel logisch. Het probleem is dat het intern logisch is, maar niet voor de klant.

Nogmaals, dit lijken vrij gemakkelijke fouten te zijn om te vermijden. In de dagelijkse drukte van een bedrijf met geweldige werknemers en fantastische oplossingen, is het echter zo gemakkelijk om de site van de klant kwijt te raken. Als je dat doet, zal de pijn snel en erg ongemakkelijk zijn.

Een reactie

 1. 1

  Uitstekende post Doug - je hebt dit behoorlijk goed samengevat.

  # 1 is voor mij altijd moeilijk te bestrijden. Vooral met mijn apps zoals FormSpring en Ponyfish, waar ik veel verschillende klanten heb die stilletjes dol zijn op de manier waarop een functie werkt, maar een zeer luide gebruiker overtuigt me om het te veranderen.

  Natuurlijk zie ik dit ook vaak bij ontwikkelingsprojecten op maat, waar een manager de luide stem is die wil dat X Y is, maar de "echte" gebruikers die voor de manager werken, willen wanhopig het uitschreeuwen van onenigheid.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.