Het belang van goede grammatica en interpunctie bij bloggen

Depositphotos 43450467 s

Mensen die mij kennen, weten dat ik een beetje een grammatica- en interpunctie-nerd kan zijn. Hoewel ik niet zo ver ga om mensen publiekelijk te corrigeren (ik hekel ze gewoon privé), ben ik bekend om tekens te bewerken die verkeerd gespelde woorden, verkeerd geplaatste apostrofs en over het algemeen flagrante fouten bevatten.

Het behoeft dus geen betoog dat ik altijd probeer ervoor te zorgen dat ik grammaticaal schrijf.

"Zelfs op blogs?"

Ja, zelfs op blogs.

"Maar blogs horen informeel en gemoedelijk te zijn."

Niet zoveel als je misschien denkt. Er zijn meer bedrijven die bloggen omarmen en ze proberen een beeld van vertrouwen en betrouwbaarheid te projecteren. En geloof het of niet, klanten zullen oordelen over het vermogen van een hele onderneming om zelfs maar de meest elementaire kernmissie te doen op de grammatica en spelling van een low-level PR-flunky.

“Oh mijn God, je hebt een deelwoord laten bungelen! We zullen uw producten niet meer opnieuw kopen! "

Geloof me niet? Let goed op de commentaren op politieke blogs tijdens de presidentsverkiezingen.

Hoewel je dat soort mensen niet hoeft te kalmeren (ze moeten in plaats daarvan verdoofd worden), moet je wel een beeld van competentie en professionaliteit uitstralen. En dat betekent dat je woorden correct moet spellen en de juiste grammatica en interpunctie moet gebruiken.

Ik zal Doug af en toe een DM sturen over een misplaatste apostrof of een verkeerd gespeld woord in een van zijn Marketing Technology-posts (wat achteraf waarschijnlijk is Ik word gestraft Ik werd gevraagd om dit artikel te schrijven).

Er zijn een heleboel grammaticale fouten die, als je ze maakt, je eerlijk gezegd dom doen lijken (Copyblogger's woorden, niet de mijne). Dingen zoals zijn versus het en jij versus jouw zijn fouten die je beter zou moeten weten dan te maken.

Veel mensen zullen zeggen dat grammatica en spelling op blogs gewoon niet belangrijk zijn. Dat we informeel en relaxed moeten zijn, en dat het er gewoon niet meer toe doet.

Dat is prima als je een persoonlijke blog schrijft over je eigen leven, en dat je maar een paar vrienden verwacht dat ze zullen lezen. U kunt zo informeel zijn als u wilt, fouten maken naar hartenlust en zelfs uw berichten vullen met onnodig maar hilarisch vloeken. (Kijken naar u, De bloggers.)

Maar als u het heeft over uw bedrijf, uw bedrijf of uw branche, moet u alles zo schoon en foutloos mogelijk houden.

Het is geen zonde als u een fout maakt. Ik heb vaak fouten gemaakt in mijn blogposts, vooral die waarin ik het heb over het belang van goede grammatica en interpunctie. Maar ik kan altijd teruggaan en het opruimen. Dat is het mooie van bloggen: niets is permanent, zoals een tijdschrift of brochure. Het is een statisch, levend document. Event de berichten die drie jaar oud zijn.

Dus wanhoop niet als u een paar fouten maakt. Laat iemand die je vertrouwt hem nakijken en je eerlijke feedback geven. Ga dan terug en repareer wat je hebt gemist tijdens je eerste paar bewerkingsronden.

Want terecht of ten onrechte, de muggenziftertjes zijn er. En ze komen je halen.

Een reactie

  1. 1

    Ik kan niet onder woorden brengen hoeveel ik waardeer uw oog voor het vinden van mijn fouten! Ik heb de neiging om in een stroom van bewustzijn te schrijven en mijn fouten te bekijken terwijl ik net zo gemakkelijk proef als toen ik ze schreef. Het is een beetje een vloek. Godzijdank voor vrienden!

    Als ik rijk en beroemd ben, zal ik je moeten compenseren! 😀

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.