Het belang van goede grammatica en interpunctie bij bloggen

Depositphotos 43450467 s

Mensen die mij kennen, weten dat ik een beetje een grammatica- en interpunctie-geek kan zijn. Hoewel ik niet zo ver ga om mensen publiekelijk te corrigeren (ik hekel ze gewoon privé), sta ik erom bekend tekens te bewerken die verkeerd gespelde woorden, verkeerd geplaatste apostrofs en over het algemeen flagrante fouten bevatten.

Het behoeft dus geen betoog dat ik altijd probeer ervoor te zorgen dat ik grammaticaal schrijf.

"Zelfs op blogs?"

Ja, zelfs op blogs.

"Maar blogs horen informeel en gemoedelijk te zijn."

Niet zoveel als je zou denken. Er zijn meer bedrijven die bloggen omarmen en ze proberen een beeld van vertrouwen en betrouwbaarheid over te brengen. En geloof het of niet, klanten zullen het vermogen van een hele onderneming om zelfs haar meest elementaire kerntaak te volbrengen beoordelen op basis van de grammatica en spelling van een laagdrempelige PR-flunky.

“Oh mijn God, je hebt een deelwoord laten bungelen! We zullen uw producten niet meer opnieuw kopen! "

Geloof me niet? Let tijdens de presidentsverkiezingen goed op de commentaren op politieke blogs.

Hoewel je dat soort mensen niet hoeft te paaien (ze moeten in plaats daarvan worden verdoofd), moet je wel een beeld van competentie en professionaliteit uitstralen. En dat betekent dat je woorden correct moet spellen en de juiste grammatica en interpunctie moet gebruiken.

Ik zal Doug af en toe een DM sturen over een misplaatste apostrof of een verkeerd gespeld woord in een van zijn Marketing Technology-posts (wat achteraf waarschijnlijk is ik word gestraft Ik werd gevraagd om dit artikel te schrijven).

Er zijn een heleboel grammaticale fouten die, als je ze maakt, je eerlijk gezegd dom doen lijken (Copyblogger's woorden, niet de mijne). Dingen zoals zijn vs. het is en jij vs. jouw zijn fouten die je beter zou moeten weten dan te maken.

Veel mensen zullen zeggen dat grammatica en spelling op blogs gewoon niet belangrijk zijn. Dat we verondersteld worden informeel en relaxed te zijn, en dat het er gewoon niet meer toe doet.

Dat is prima als je een persoonlijke blog over je eigen leven schrijft en verwacht dat maar een paar vrienden het lezen. Je kunt zo informeel zijn als je wilt, fouten maken naar hartenlust en zelfs je berichten vullen met onnodig maar hilarisch vloeken. (Kijken naar u, De bloggers.)

Maar als je het hebt over je bedrijf, je bedrijf of je branche, moet je alles zo schoon en foutloos mogelijk houden.

Het is geen zonde als je een fout maakt. Ik heb vaak fouten gemaakt in mijn blogposts, vooral als ik het heb over het belang van goede grammatica en interpunctie. Maar ik kan altijd teruggaan om het op te ruimen. Dat is het mooie van bloggen: niets is blijvend, zoals een tijdschrift of brochure. Het is een statisch, levend document. Event de berichten die drie jaar oud zijn.

Dus als je een fout of twee maakt, wanhoop dan niet. Laat iemand die je vertrouwt ernaar kijken en je eerlijke feedback geven. Ga dan terug en repareer wat je tijdens je eerste paar bewerkingsrondes hebt gemist.

Want terecht of onterecht, de muggenzifters zijn er. En ze komen je halen.

Een reactie

  1. 1

    Ik kan niet onder woorden brengen hoeveel ik waardeer uw oog voor het vinden van mijn fouten! Ik heb de neiging om in een stroom van bewustzijn te schrijven en mijn fouten te bekijken terwijl ik net zo gemakkelijk proef als toen ik ze schreef. Het is een beetje een vloek. Godzijdank voor vrienden!

    Als ik rijk en beroemd ben, zal ik je moeten compenseren! 😀

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.