De kinderen tweeten niet

Leeftijdsverdeling op sociale netwerksites
Leeftijdsverdeling op sociale netwerksites
Leeftijdsverdeling op sociale netwerksites

Leeftijdsverdeling op sociale netwerksites

Deze maand ben ik begonnen met het geven van een hbo-cursus in webmarketing aan de Kunstinstituut van Indianapolis. De meeste van de 15 studenten in mijn klas zijn bijna afgestudeerd in modeontwerp en retailmarketing, en mijn cursus is voor hen vereist.

In feite, op de eerste avond dat de studenten het computerlokaal binnenkwamen en gingen zitten, waren ze volledig zelfgekozen door middel van major: mijn 10 modestudenten aan mijn rechterkant, mijn vijf web- en grafisch ontwerpstudenten aan mijn linkerkant. Ik was als een dans op de middelbare school met de meisjes en jongens tegen tegenoverliggende muren geplant, waarbij elke kant de ander behoedzaam aankeek.

Toen ik de syllabus en cursusintroductie doornam, speelden sociale media een grote rol. Ik dacht dat de studenten er helemaal over zouden zijn, de meesten van hen waren vroeg in het lab gekomen om hun e-mail te checken en Facebook. Maar ik werd uiteindelijk verrast.

Ongeveer tweederde van mijn klas had nog nooit gebruikt of zelfs maar gekeken Twitter. Velen van hen wisten niet eens wat het was of waarvoor het diende. Slechts een van hen blogde en de ander had een eigen website.

Kaak raakt vloer

Wacht, je bedoelt me ​​te vertellen dat de meest bekabelde, verbonden, altijd actieve generatie geen gebruikmaakt van elementaire sociale netwerktools? Hebben de media mythen en leugens in stand gehouden? Ben ik zo verankerd in mijn eigen kleine wereld dat ik een heel deel van de bevolking negeerde?

Toen hij mijn verbazing zag, antwoordde een van mijn studenten: "Oh, dat heb ik op Facebook gezien: 'gepost via Twitter.' Ik heb nooit geweten dat het zo was. "

Oké, dus ik speelde mijn schok op voor een komisch effect. Ik ben me er volledig van bewust dat de acceptatie van verschillende tools en kanalen verschilt per leeftijdsgroep, naast vele andere factoren. Ik weet dat Twitter aan populariteit wint onder oudere demografieën. Maar ik was verbaasd hoeveel van deze vroege twintigers niet eens wisten wat Twitter was.

Laten we wat rekenen

Dit zette me ertoe aan terug te gaan en te kijken naar recent onderzoek naar de leeftijdsverdeling van sociale netwerksites. In februari 2010, met behulp van gegevens van Google Ad Planner, Koninklijk pingdom toonde aan dat op de 19 meest populaire sociale netwerksites 18-24-jarigen slechts 9% van de gebruikers vertegenwoordigden. In het geval van Twitter was deze zelfde groep goed voor minder dan 10%, waarbij 64% van de Twitter-gebruikers 35 jaar of ouder is.

In totaal domineren 35-44- en 45-54-jarigen sociale netwerksites, die samen 74% van de gebruikers vertegenwoordigen. Interessant is dat 0% van de gebruikers in de leeftijdscategorie 17-21 jaar (nuljarigen gebruikerscomputers?) Is, waarmee ze de op een na grootste gebruikersgroep zijn.

Laten we een kwartaal vooruitspoelen naar mei 2010 en een studie van Edison Research genaamd "Twitter Usage In America: 2010." Volgens hun onderzoek maakten 18-24-jarigen 11% uit van de maandelijkse Twitter-gebruikers. Met een gecombineerd 52% domineren de groepen 25-34 en 35-44 nog steeds.

Nu is er één significant wiskundig verschil tussen de demografische gegevens die hier worden weergegeven: 18-24-jarigen beslaan zeven jaar in plaats van de tien van alle anderen. Er is dus enige marge om de cijfers aan te passen op basis van deze uitsplitsing, maar ik ben er vrij zeker van dat het allemaal in de was komt.

Waarom zijn ze niet aan boord?

Als ik mijn eigen eerste les van het semester geloof, is de belangrijkste aantrekkingskracht voor webmarketing dat uw inhoud waarde moet bieden aan klanten. Volgens mijn studenten kennen de meesten van hen niet persoonlijk iemand die op grote schaal Twitter gebruikt. Daarom bieden de site en zijn service geen waarde.

Ten tweede keek iedereen in de klas op Facebook. Sommigen meldden dat ze de woordenstroom “via Twitter” over statusupdates zagen, wat aangeeft dat sommige van hun vrienden inderdaad Twitter gebruiken. Dit bewijst het tweede deel van mijn les (en een enorm onderdeel van het overvallen bedrijfsmodel), namelijk dat niet het platform belangrijk is, maar de inhoud. Het maakte ze niet uit waar de updates vandaan kwamen, ze wisten alleen dat ze ze via het platform van hun keuze konden krijgen.

Ten slotte wijzen zowel de bovenstaande onderzoeksgegevens als mijn anekdotisch bewijs op het grotere idee dat studenten het gewoon te druk hebben met andere dingen om constant een veelheid aan sites, netwerken en platforms te controleren (of in te checken). Velen van hen meldden dat ze tijd besteedden aan cursussen en parttime banen in plaats van te dollen op internet.

Dus wat doen we?

Als online marketeers moeten we deze gebruiksverschillen voor verschillende leeftijdsgroepen begrijpen en omarmen. We moeten de inhoud naar de mensen brengen die we willen bereiken met de tools die ze daadwerkelijk gebruiken. Dit wordt bereikt door gedegen onderzoek en planning voor online initiatieven, en door te weten welke platforms moeten worden gecontroleerd, gematigd en gemeten. Anders gooien we tijd, moeite en geld in de wind en hopen we dat de juiste klanten het aanslaan.

6 reacties

 1. 1

  Ongelofelijk interessant, vooral je blik verder dan cijfers. Hoewel de jongere demografie niet per se massaal naar Twitter trekt, zien ze de inhoud op de een of andere manier terwijl al deze verschillende media samenkomen, dus het is nog steeds de moeite waard om Twitter te gebruiken voor deze leeftijdsgroep.

 2. 2

  Ik herinner me dat mijn zoon me uitlachte toen hij op de middelbare school zat over hoeveel ik e-mail gebruik. Nu hij senior is bij IUPUI, is e-mail een noodzaak en is hij zelfs overgestapt op een smartphone om bij te blijven. Ik weet niet dat de jeugd het gedrag drijft, ik denk dat de noodzaak het is wat het drijft. Twitter is voor mij veel gemakkelijker om informatie te verteren en te filteren, terwijl Facebook meer gaat over mijn netwerk en persoonlijke relaties. Het zal me niet verbazen als mijn zoon over een paar jaar 'twittert' om efficiënter informatie met zijn netwerk te delen.

 3. 3

  Jongen, heb je een zenuw geraakt? Doug Karr zal je vertellen dat hij met een paar van mijn lessen op IUPUI heeft gesproken en waarschijnlijk is hij vergeten hoe klein ze waren! Toegegeven, ze gingen niet expliciet over sociale media, maar ik heb sociale media wel veel gebruikt in mijn cursussen en ik heb altijd moeite gehad om de studenten te laten “inkopen” in de waarde van sociale media voor leren en voor persoonlijke branding.

  Een van de redenen waarom ik de academische wereld verliet, was omdat "niemand kocht wat ik moest verkopen", dus ben ik op zoek gegaan naar een andere onderneming waar mensen bereid zijn te innoveren op het gebied van lesgeven en leren, marketing of wat dan ook! Ik heb een slecht gevoel dat even kan duren, maar ik heb de tijd en het geduld om te wachten en zelf meer te leren terwijl ik wacht. O:-)

 4. 4

  Ik dacht dat wij het waren. Ik voel me beter nu ik weet dat anderen hetzelfde ervaren. Tijdens de zomer sponsorde Marian University HobNob 2010, het politieke netwerkevenement georganiseerd door de Greater Indianapolis Chamber of Commerce. Marian University was de sponsor van sociale media. We probeerden voor, tijdens en na het evenement studenten te werven via Facebook en e-mail om te tweeten in ruil voor een gratis MU-polo en een goede maaltijd. Het pakte goed uit, maar het was moeilijk om studenten te werven. Echt stoer. Daarna moesten we ze trainen. We zullen het waarschijnlijk niet nog een keer proberen.

 5. 5
 6. 6

  Sorry voor het vertraagde antwoord, ik ben ziek geweest.

  Het is een interessante plek. Mijn klas is Webmarketing en 2/3 van mijn klas bestaat uit majors in de moderetailmarketing. Maar zelfs de meest elementaire kwesties van online marketing zijn volkomen vreemd, ook al zijn ze een leeftijdsgroep waarvan wordt gedacht dat ze zo verbonden zijn en genadeloos op de markt worden gebracht.

  Zijn ze zo goed in het uitfilteren van marketingberichten? Zijn ze zich niet bewust van de tactieken die op hen worden gebruikt? Of gebruiken ze de tools echt niet zo vaak als marketeers zouden willen geloven?

  Ik weet zeker dat ik meer te zeggen heb naarmate we door het kwartaal vorderen en ik kies hun hersens.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.