Hoe minder ik kijk, hoe beter het wordt!

computer moe

Soms vraag ik me af of langetermijndoelen ons echt afleiden van de baan. Als je altijd naar meer verlangt, ben je dan ooit blij met waar je aan toe bent? Soms is er thuis of op het werk iets catastrofaals nodig om erachter te komen waar we allemaal dankbaar voor moeten zijn.

Afgelopen week is mijn blog weer aan de beterende hand. Ik ben aan een nieuwe baan begonnen en heb nachtenlang gewerkt aan het ontwikkelen van een andere applicatie - en beide vragen veel concentratie. Ik ben geen goede jongleur - ik concentreer me graag op een doel en werk eraan om het te bereiken. Als gevolg hiervan is mijn focus op mijn nieuwe baan nu intens. Zodra ik het werk verlaat en in mijn auto spring, richt mijn aandacht zich op het zijproject. In de ochtendrit moet ik weer aan mijn werk denken.

De afgelopen weken was mijn blog verloren. Ik bleef mijn dagelijkse reads posten, maar was op zijn best sporadisch met mijn blogposts. Ik geloof niet dat ze in haast werden bereikt - maar ik concentreerde me zeker niet zo veel als ik had moeten doen. Misschien was het gebied dat ik het meest negeerde het bewaken van mijn Advertentie-inkomsten, Analytics en ranglijsten. Ik wist dat ik werk te doen had en kon me geen zorgen maken over het verlies, dus besloot ik het te negeren.

De gewoonte om mijn rang en verkeer in de gaten te houden, werd een nogal obsessie! Ik geloof niet dat ik het meer dan één keer per dag zou controleren, maar als ik zag hoe de cijfers achterbleven, dacht ik er uren over na en probeerde ik ertegen te vechten. Het is een beetje zoals het terugdringen van een golf - lezerspubliek gaat over stuwkracht, geen reactie. Dat betekent dat het de marathon is en niet de sprint ... en daar moet ik mezelf vaak aan herinneren.

Dus - als uw statistieken niet in de richting gaan die u wilt, moet u misschien een pauze nemen van het kompas. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nu goed aan het herstellen ben ... mijn lezerspubliek is gestegen, mijn feedstatistieken zijn gestegen ... en mijn inkomsten zijn gestegen. Ik moet doen waar ik goed in ben en dat is het voor de lange termijn uithouden en niet meer naar de cijfers kijken. Ik kom er nog op terug Blog fooien zodra mijn project is afgerond! Dank aan al die lezers die geduldig hebben gewacht.

Hoe minder ik kijk, hoe beter het wordt!

4 reacties

 1. 1

  Leuk verhaaltje 🙂 ik kan zeggen dat dit nu het geval is bij mij, door de statistieken van mijn Adsense-kanalen zo vaak mogelijk te controleren, aangezien het het seizoen voor mij optimaliseert. Maar dit heeft zijn vruchten afgeworpen, dus ik ga binnenkort een beetje vertragen

 2. 2

  Daar ben ik het mee eens. Het kan vrij gemakkelijk zijn om geobsedeerd te raken door de statistieken. Ik kijk nog steeds een keer per dag naar mijn statistieken, wat ik veel te veel vind.

  Concentreer u gewoon op het schrijven van goede inhoud en het vermarkten van uw blog, en het verkeer zal blijven komen 🙂

 3. 3

  Ik kan me volledig vertellen! En vooral omdat mijn bedrijfsblog is verplaatst en dus helemaal opnieuw is begonnen, is het belachelijk hoeveel tijd ik obsessief besteed aan onze tot nu toe behoorlijk trieste statistieken. Kon ik die energie maar naar de berichten sturen ... Dat zou waarschijnlijk veel beter doen!

  Ik wens je veel succes, ik weet zeker dat als je eenmaal in de stemming bent, je meer tijd zult vrijmaken om te posten!

 4. 4

  Ik kan me ook op het bovenstaande verhouden. Ik denk dat het ook een integraal onderdeel is van het leven als blogger (en als verkoop- / marketingmedewerker). Van tijd tot tijd merk ik ook dat ik de statistieken van mijn site veel te vaak bekijk. Ik moet mezelf in het achterhoofd schoppen om me weer te concentreren op het ontwikkelen van originele inhoud.

  Als professionele verkoper weet ik dit ook: de neiging om tijd te besteden aan prognoses, spreadsheets, enz. In plaats van voor je klanten te zitten terwijl ze deals sluiten en zich later zorgen maken over de commissiecheck. Als blogger moet ik me concentreren op het aantrekken van mijn abonnees door me te concentreren op vlaggenschipinhoud. En de rest zal komen, zoals ze zeggen 😉

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.