De mythe van attributie

mythe

Een van de dia's die ik bespreek in vrijwel elk gesprek dat ik met bedrijven heb, is er een die ik de mythe van attributie. In elk meetsysteem geven we de voorkeur aan booleaanse en discrete gedragsregels. Als dit, dan dat. Het is echter een probleem, want zo worden aankoopbeslissingen niet genomen. Het maakt niet uit of u een consument bent of een bedrijf - het is gewoon niet de realiteit van de Klantreis.

Een goed voorbeeld is mijn aankoop van een Amazon Echo. Ik zag de buzz online toen het voor het eerst werd gelanceerd, maar ik had er echt geen behoefte aan. Destijds was ik ook geen hoofdgebruiker. Maar toen ik steeds meer van onze zakelijke aankopen naar Amazon verhuisde, me bij Prime voegde en binnen een dag verzending ontving, veranderde mijn houding ten opzichte van Amazon.

Ik wist nog steeds niet veel over de Amazon Echo, echter. Op een dag op Facebook, Mark Schäfer maakte een interessante opmerking. Hij zei dat hij steeds meer tegen zijn Amazon Echo sprak alsof het een persoon in de kamer was. Als techneut en als Amazon-liefhebber was ik geïntrigeerd.

Toeschrijving bij eerste aanraking

Technisch gezien zou ik zeggen dat dit echt de eerste aanraking was van mijn klantreis. Ik ben van Facebook overgestapt naar Amazon, waar ik de productpagina heb gelezen. Het zag er best gaaf uit, maar ik kon de kosten op dat moment niet echt rechtvaardigen. Ik ging toen naar YouTube om te zien wat voor coole dingen mensen buiten het marketingmateriaal deden.

Ik keerde terug naar Amazon en las de 1-sterrecensies door en zag niet echt iets dat me zou verbieden het apparaat te kopen ... buiten of de prijs. Ik kon het nieuwe speeltje destijds niet helemaal rechtvaardigen.

Toeschrijving aan laatste aanraking

Voor de komende week of zo, terwijl ik op internet navigeerde, enkele re-marketingadvertenties voor de Amazon Echo verscheen. Ik ben uiteindelijk bezweken voor een van de advertenties en heb het apparaat gekocht. Ik zou een paar alinea's schrijven over hoeveel ik er van hou, maar dat is niet het doel van dit bericht.

Het doel van dit bericht is om te bespreken waar de verkoop van deze Amazon Echo zou worden toegeschreven. Als het de eerste keer is, zou het aan Mark worden toegeschreven als een influencer ... ook al is hij geen influencer voor apparaten en technologie. Ik zou zeggen dat Marks opmerking over de Echo meer een bewustmakingsactie was in mijn klantreis. Nergens vóór de opmerking van Mark was ik me bewust van de verfijning en verscheidenheid aan functies van de Echo.

Als het attributiemodel last-touch is, zouden betaalde advertenties en re-marketing de bron van de verkoop zijn. Maar dat waren ze echt niet. Als je mij vraagt ​​welke marketingstrategie mij daadwerkelijk heeft overtuigd om de Echo te kopen, zou ik antwoorden:

Ik weet het niet.

Het was er geen enkele strategie waardoor ik de Echo kocht, het waren ze allemaal. Het was Marks opmerking, het was mijn zoektocht naar door gebruikers gegenereerde video's, het was mijn recensie van slechte recensies en het waren de remarketingadvertenties. Hoe past dat in de conversietrechter van Google Analytic? Het is niet ... zoals de meeste klantreizen.

Ik heb erover geschreven de belangrijkste klacht van inbound marketing en attributie is de sleutel.

Voorspellende attributie

Er is een alternatief, maar het is vrij complex. Voorspellend analytics kan verkoopgedrag in alle media en strategieën observeren en terwijl u aanpassingen aanbrengt, kan het beginnen met het correleren van de relevante activiteit aan de totale verkoop. Deze engines kunnen vervolgens voorspellen hoe het verlagen of verhogen van budget of activiteit in een bepaalde marketingstrategie de algehele bedrijfsresultaten zal beïnvloeden.

Als u naar uw marketinginspanningen kijkt, is het absoluut noodzakelijk dat u erkent dat zelfs marketing die geen direct toegeschreven conversie heeft, een algehele impact heeft op het besluitvormingsproces van de klant. En de impact gaat veel verder dan onze marketinginspanningen - de hele ervaring van een prospect draagt ​​bij aan de reis.

Hier is een eenvoudig voorbeeld: u heeft een winkel en u snijdt uw schoonmaakpersoneel. Het is niet dat uw winkel smerig is, maar misschien is het niet zo vlekkeloos als voorheen. Het resultaat is dat je omzet daalt, omdat veel kieskeurige shoppers gewoon niet het gevoel hebben dat het zo schoon is als de andere buurtwinkel. Hoe verklaar je dit in je marketinginspanningen? Mogelijk hebt u op dit moment zelfs uw marketinguitgaven verhoogd, maar de algehele verkoop is gedaald. Er is geen "super schoon" regelitem in uw marketingbudget ... maar u weet dat het een impact heeft.

Tegenwoordig hebben bedrijven een basisinhoud nodig. Van een schone, responsieve website tot doorlopende artikelen die hun geloofwaardigheid vergroten, tot cases, white papers en infographics. Die worden allemaal gedeeld en waarde toegevoegd via sociale kanalen. Die zijn allemaal geoptimaliseerd voor zoekmachines. Die allemaal bijdragen aan een e-mailnieuwsbrief die de potentiële klant koestert.

Het is allemaal van cruciaal belang - er is niet een die u voor de ander ruilt. Misschien wilt u ze op de juiste manier in evenwicht brengen, aangezien u hun impact ziet, maar geen enkele is optioneel in een volledige online marketingaanwezigheid.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.