De nieuwe economie: geef het weg

Gratis geldGoogle Blogscoped rapporteert over een Reuters artikel dat het nieuwe zoeken naar boeken met Google, waar ze boeken zonder copyright scannen en online zetten, daadwerkelijk bijdraagt ​​aan een hogere boekverkoop.

Zoeken naar boeken met Google heeft ons geholpen om van zoekers consumenten te maken, aldus Colleen Scollans, directeur online verkoop bij Oxford University Press.

Ik weet niet zeker hoe ik het fenomeen moet verwoorden, maar ik heb nogal wat over deze trend geschreven. Het weggeven om geld te verdienen… hoe gebeurt dat? Nou, dat doet het absoluut. Het is geen nieuw model. Radio's voorzagen ons immers van liedjes die mensen gingen kopen en later kochten. De muziekindustrie is doodsbang voor downloads, maar het is een strijd van nutteloosheid. Peer-to-peer-programma's zullen doorgaan met het verbeteren en aanbieden van manieren om bestanden onopgemerkt te verspreiden. De dag zal spoedig komen dat de RIAA het nastreven van rechtszaken moet opgeven en een beter bedrijfsmodel moet bouwen. Sinds ik een van de originele Napster/Metallica-afwijzingen ben, heb ik nooit een ander Metallica-product gekocht. En daarvoor had ik Metallica alles... Ik weet niet zeker hoeveel geld Lars en de crew hebben verloren door een van hun fans te mijden, maar het is veel geweest. Ja, mijn muzieksmaak is in de loop der jaren geëvolueerd... het is nu een stuk zachter. 🙂

Softwarematig is het niet anders. Yahoo! hebben onlangs opgemerkt dat ze hun e-mailtoepassing vrijelijk zullen verspreiden, zodat klanten er applicaties omheen kunnen bouwen. Het voordeel? Ze verspreiden ondernemerstalent en vindingrijkheid buiten de muren van hun bedrijf naar de wereld. Naarmate meer en meer mensen applicaties bouwen, groeide de wens om Yahoo! aangezien de ISP van keuze onvermijdelijk zal zijn. Ik ben een klant die niet weg wil... tools zoals virusbescherming, spambescherming, tools voor ouderlijk toezicht, Launch... ze zorgen er allemaal voor dat ik bij Yahoo DSL wil blijven. En de Pro-service is fantastisch, ik heb nog nooit een storing gehad van meer dan minuten.

Nu boeken! Degenen onder jullie die mijn blog hebben gezien en gelezen, weten dat ik een boekenhond ben. Ik heb geen hele grote bibliotheek, maar bij mij vind je overal boeken. Ik hou vooral van boeken met harde kaft (dus ik geef toe dat ik boeken koop voor hun omslag). Mijn nieuwste beauty is CloakCapote is in koelen bloede. Na het bekijken van de ongelooflijk film, werd ik geïnspireerd om het boek te lezen. In Cold Blood.

Blogs zijn een andere vorm van weggeven voor geld. Ik lees (te veel) blogs en heb een schat aan kennis opgebouwd over Zoekmachine Optimalisatie, Social Media, Programmeren, Management, Leiderschap, etc. Veel blogs hebben mij ertoe gebracht boeken aan te schaffen. Ironisch genoeg kocht ik onlangs Seth's nieuwste boek... inhoud die was verzameld en georganiseerd vanuit zijn blog… En ik kocht het boek nadat ik het op zijn blog had zien adverteren. Dus Seth had het me al gegeven… en ik heb het ook gekocht! Hij gaf het weg voor geld!Small is the New Big: en 183 andere riffs, rantsoenen en opmerkelijke zakelijke ideeën

Mijn blog levert niet veel op wat betreft directe inkomsten. Het is voor mij echter een mooie manier geworden om heel wat prospects en klanten te bereiken. Ik heb het genoegen gehad om wat Social Media-consulting, Database Marketing-consulting, Google Map-ontwikkeling, WordPress-ontwikkeling en samen te werken in een nieuwe Social Media bedrijf (nog in ontwikkeling). Het grootste deel van dit bedrijf had niet kunnen worden verkregen zonder het bereik van mijn blog.

Sommige mensen denken misschien dat het gratis plaatsen van uw kennis online is en dat u geld verliest. Wat ik heb ontdekt, is dat de meeste mensen niet op zoek zijn naar het 'stelen' van kennis; integendeel, ze zijn op zoek naar deskundige mensen! Een blog is een van de beste manieren om uw potentiële klanten de informatie te geven die ze nodig hebben om u te vinden die het waard is om aangenomen te worden of om mee te overleggen.

Dit is de nieuwe economie. Als jij het niet weggeeft om geld te verdienen, doet iemand anders het wel!

Een reactie

  1. 1

    Een vervolg op dit… nieuws van AllofMP3 komt op het net… een illegale Russische downloadsite die mp3-downloads aanbiedt zonder beheer van digitale rechten en tegen zeer lage prijzen.

    Hun beleid?

    "De administratie van AllOFMP3.com beschikt niet over informatie over de wetten van elk specifiek land en is niet verantwoordelijk voor de acties van buitenlandse gebruikers."

    Ik hou van internet!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.