Is er een beter moment om een ​​nieuw sociaal netwerk te lanceren?

Social Media

Ik breng veel minder tijd door op sociale media. Tussen de gebrekkige algoritmen en oneerbiedige meningsverschillen, hoe minder tijd ik op sociale media doorbreng, hoe gelukkiger ik ben.

Sommige mensen met wie ik mijn ontevredenheid deelde, hebben me verteld dat het mijn eigen schuld was. Ze zeiden dat het mijn open discussie over politiek van de afgelopen jaren was die de deur opende. Ik geloofde echt in transparantie - zelfs politieke transparantie - dus ik was zowel trots op mijn overtuigingen als die door de jaren heen verdedigd. Het is niet goed gelukt. Daarom heb ik het afgelopen jaar een gezamenlijke inspanning geleverd om te voorkomen dat ik online over politiek zou discussiëren. Het fascinerende is dat mijn tegenstanders nog steeds zo luidruchtig zijn als ze ooit zijn geweest. Ik denk dat ze eerlijk gezegd gewoon wilden dat ik stil was.

Volledige openbaarmaking: ik ben een politieke gek. Ik hou van politiek omdat ik van marketing hou. En mijn neigingen zijn nogal vreemd. Persoonlijk houd ik mezelf verantwoordelijk om bij te dragen aan een betere wereld. Regionaal ben ik vrij liberaal en waardeer belastingheffing om anderen in nood te helpen. Op nationaal niveau denk ik echter dat we veel te laat zijn voor verandering.

Ik ben geen slachtoffer, maar het resultaat van mijn onafhankelijkheid zorgt ervoor dat ik door iedereen kan worden aangevallen. Mijn vrienden die landelijk naar links leunen, geloven dat ik een achterland, rechtse gek ben. Mijn vrienden die lokaal recht leunen, vragen zich af waarom ik in hemelsnaam met zoveel democraten omga. En persoonlijk veracht ik het om in welke richting dan ook geëtiketteerd te worden. Ik denk niet dat het nodig is om alles aan een persoon of een politieke ideologie te haten als je het niet eens bent met één persoon of aspect van die ideologie. Met andere woorden, ik kan enkele van de beleidsveranderingen die vandaag plaatsvinden waarderen zonder de politici te respecteren die ze hebben doorgevoerd.

Terug naar sociale netwerken.

Ik geloofde dat de geweldige belofte van sociale media was dat we eerlijk konden zijn, elkaar konden informeren, begrijpen en hechter kunnen worden. Wauw, had ik het mis. De anonimiteit van sociale media in combinatie met het onpersoonlijke vermogen om uit te halen naar mensen waar je anders misschien om geeft, is verschrikkelijk.

Sociale netwerken zijn verbroken en de krachten die er zijn, maken het erger (naar mijn mening).

  • On Twitter, het gerucht gaat dat als je wordt geblokkeerd door @williamlegate, u bent geïdentificeerd als een rechtse moer en bent schaduw verbannen - wat betekent dat uw updates niet worden weergegeven in de openbare stream. Ik weet niet of het waar is, maar ik heb gemerkt dat mijn groei nogal stagneert. Het vreselijke hiervan is dat ik echt van Twitter geniet. Ik ontmoet nieuwe mensen, ontdek geweldige verhalen en deel mijn inhoud daar graag.

Ik vroeg @jack, maar op een echt open manier - ik heb nog geen reactie gehoord.

  • On Facebook, geven ze toe dat ze de feed nu filteren op meer persoonlijke gesprekken. Dit, na jarenlang bedrijven te hebben aangezet om gemeenschappen op te bouwen, transparanter te zijn in hun interactie met consumenten en bedrijven, en bedrijven die miljoenen investeren in het bouwen van integraties, automatisering en rapportage. Facebook trok gewoon de stekker eruit.

Naar mijn oprechte mening is het heimelijk weglaten van politieke neigingen gevaarlijker dan de neigingen zelf. Ik heb er geen probleem mee dat de overheid sociale accounts bespioneert waarvan de accounts illegale activiteiten hebben gepromoot, maar ik heb een enorm probleem met bedrijven die het debat stilletjes aanpassen in een gunst die ze zouden willen. Facebook laat zelfs nieuwsbronnen over aan een algemene stemming. Met andere woorden, de bubbel wordt meer gestold. Als een minderheid het er niet mee eens is, maakt het niet uit - ze krijgen sowieso de boodschap van de meerderheid.

Er moet een beter sociaal netwerk komen

Sommige mensen geloven dat Facebook en Twitter zijn waar we aan vastzitten. Tal van netwerken hebben geprobeerd te concurreren en ze hebben allemaal gefaald. Nou, we zeiden hetzelfde over Nokia en Blackberry als het ging om mobiele telefoons. Ik twijfel er niet aan dat een nieuw netwerk de markt kan en zal domineren als het dezelfde vrijheid omhelst die het succes van Twitter en Facebook mogelijk maakte.

Het probleem is niet de slechte ideologie, het zijn slechte manieren. Er wordt niet langer van ons verwacht dat we het respectvol oneens zijn met degenen met wie we het niet eens zijn. De verwachting van vandaag is om de lasteraar te beschamen, belachelijk te maken, te pesten en het zwijgen op te leggen. Onze nieuwszenders weerspiegelen dit gedrag. Zelfs onze politici hebben dit gedrag overgenomen.

Ik ben een grote fan van diversiteit in gedachten. Ik kan het niet met je eens zijn en toch je overtuigingen respecteren. Helaas lijken we met twee partijen elkaar gewoon over het hoofd te slaan in plaats van in het midden een oplossing te bedenken die alles respecteert.

Heeft dit alles met marketing te maken?

Als blijkt dat de media (nieuws, zoeken en sociale media) zich met politiek bemoeien, heeft dat gevolgen voor elk bedrijf. Het heeft invloed op mij. Ik twijfel er niet aan dat mijn overtuigingen mijn bedrijf hebben beïnvloed. Ik werk niet langer voor leiders in mijn branche naar wie ik echt opkeek en van leerde omdat ze mijn mening over politieke kwesties lazen en zich de rug toekeerden.

En nu zien we hoe strijders van sociale rechtvaardigheid aan elke kant van het spectrum merken verantwoordelijk houden voor waar ze hun advertenties plaatsen en wat hun werknemers online zeggen. Ze moedigen boycots aan… die niet alleen invloed hebben op de leiders van bedrijven, maar op elke medewerker binnen en de gemeenschappen om hen heen. Eén tweet kan nu een aandelenkoers laten leeglopen, zaken schaden of een carrière vernietigen. Ik zou nooit willen dat degenen die het niet eens zijn met mijn ideologie, financieel gestraft worden voor die van hen. Dit is te veel. Dit werkt niet.

Het resultaat van dit alles is dat bedrijven zich terugtrekken van sociale media in plaats van deze te omarmen. Bedrijven worden minder transparant, niet transparanter. Bedrijfsleiders verbergen hun steun voor politieke ideologieën in plaats van deze te promoten.

We hebben een beter sociaal netwerk nodig.

We hebben een systeem nodig dat beleefdheid, verlossing en respect beloont. We hebben een systeem nodig dat tegengestelde opvattingen bevordert in plaats van boze echokamers te ontwikkelen. We moeten elkaar opvoeden en elkaar blootstellen aan alternatieve gezichtspunten. We moeten tolerant zijn voor andere ideologieën.

Er is geen betere tijd dan nu om een ​​dergelijk sociaal netwerkplatform te ontwikkelen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.