Ontbrekende top 3 functies in Google Blog Search?

Google Blog SearchIk gebruik Google Blog Search niet. De reden hiervoor is dat Google Blog Search een bijzaak is, geen voorbereidingstool. Met andere woorden, ik moet beslissen wat ik wil onderzoeken voordat ik ernaar kan zoeken. Voor bloggers die op zoek zijn naar inspiratie, vind je die hier niet! Met dat in gedachten zijn hier de drie belangrijkste functies die ontbreken in Google Blog Search:

 1. Trefwoordanalyse. Waar wordt er over gesproken in de laatste minuut, uur, dag, week, enzovoort?
 2. Zoekanalyse. Waar wordt er naar gezocht in de laatste minuut, uur, dag, week, enzovoort?
 3. Geografische analyse. Waar wordt naar gezocht en waar?

Toen ik een paar jaar geleden Google bezocht, hadden ze bij elke ingang van de campus een aantal coole schermen waarop realtime zoekopdrachten werden uitgevoerd. Ze hadden ook een high-def-scherm met de wereldbol met weergaven van het aantal zoekopdrachten per taal over de hele wereld. Het was fascinerend om naar te kijken (mijn theorie was dat het nergens echt was aangesloten, maar het was glanzend en cool, en 3D, dus het trok de aandacht van alle bezoekers met 'oohs' en aahs ').

Als je al die statistieken echt in een coole HDTV zou kunnen vastleggen, dan kun je zeker een applicatie voor ons neerzetten om naar te kijken. Het zou absoluut fascinerend zijn om te zien waar mensen naar schrijven en zoeken.

Ik hou van Google. Ik ken Google. Maar Google, je bent geen Technorati. 🙂

PS:
Iemand van Technorati, laat me alsjeblieft weten wat de 'dagelijkse toewijzing van API Oproepen ”is? Jullie vermoorden me en het is nergens op jullie site! Ik moet een hele applicatie ontwikkelen rond het cachen van de server-side van het verzoek, zodat ik de toewijzing niet haal ... wat die toewijzing ook mag zijn ... argh!

3 reacties

 1. 1

  Doug,
  API-aanroepen zijn beperkt tot 500 dagen. Ik heb je widgetcode geprobeerd, dat is echt gaaf! Het gebruik dat ik zou aanraden is om het eenmaal per dag uit cron (1) te halen en het te publiceren in een statisch javascript-bestand dat je kunt opnemen. Een voorbeeldconfiguratie die ik me bijvoorbeeld zou voorstellen, is er een waarbij de widget elke dag om 1 uur 's nachts wordt gepubliceerd:

  0 1 * * * / usr / local / bin / php /home/dkarr/web/rank_widget.php> /usr/local/apache/htdocs/js/rank_widget.js

  (er worden specifieke paden bedacht maar hopelijk biedt dat een goed startpunt)

  Over het algemeen moet het schalen van uw API-gebruik en het schalen van uw websiteverkeer worden ontkoppeld 😉

  Hopelijk helpt dat,
  -Ian

 2. 2

  Bedankt, Ian!

  Ja, ik ben al versie 2 aan het ontwikkelen waar de gebruiker de uitvoer kan cachen en een vervaldatum kan instellen ... misschien 4 uur = 5 oproepen per dag ... in plaats van 500 🙂

  Ik bouw het ook in een WordPress-widget. Ik kan het ook uitbreiden naar verschillende formaten ... zoals een tag, badget, enz.

  Jullie zouden de drempel voor API-oproepen echt op je ontwikkelaarscommunity moeten zetten, zodat mensen ervan op de hoogte zijn.

  Waardeer de begeleiding,
  Doug

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.