Is het echt betrokkenheid?

Wat is echte marketingbetrokkenheid

Als ik deze maand 83% meer met mijn vriendin praat dan vorige maand, ben ik dat meer betrokken? En als ik een paar opmerkingen over haar zou maken? Ben ik verloofd?

Nee.

De definities van engagement zijn duidelijk:

(1) Een formele overeenkomst om te trouwen.
(2) Een afspraak om op een vast tijdstip iets te doen of ergens heen te gaan.

Merriam Webster Definitie van betrokkenheid

Over een tien jaar geleden, Publiceerde ik voor het eerst deze tirade dat ik wenste dat marketeers zouden stoppen met het uitdrukken van de term engagement als bedrijfsstatistiek. Tegenwoordig is het nog steeds een probleem in onze branche, dus ik heb het gevolgd met de onderstaande video.

Tijd gemeten op de pagina, aantal reacties, aantal volgers, aantal stemmen of zelfs het aantal minuten bekeken video helpen uw bedrijf niet, tenzij u de engagement tot een werkelijke bedrijfsresultaat. Als u het niet kunt, is het gewoon een ijdelheid metrisch.

Ik klaag nog steeds over het misbruik van de term engagement vandaag omdat ik zie dat veel te veel klanten grote sommen geld uitgeven aan inhoud die geen zakelijk voordeel oplevert.

Het is niet engagement, het is dating. En dat wil niet zeggen dat marketeers geen interactie tussen kijkers, volgers, fans, luisteraars, enz. Moeten nastreven. Ze zouden dat wel moeten doen. Maar marketeers moeten die interactie uiteindelijk afstemmen op de daadwerkelijke bedrijfsresultaten.

Daten is elke sociale activiteit die wordt ondernomen door, doorgaans, twee mensen met als doel de geschiktheid van de ander als partner te beoordelen.

Als uw bezoekers meer tijd op uw site doorbrengen, gefeliciteerd! Je gaat meer uit en dat is een goed teken ... maar het is geen verloving. Als je bezoeker de ring koopt en hem om je vinger doet, zeg me dan dat je verloofd bent. Wanneer het aantal van die bezoekers toeneemt en ze meer van uw website kopen, dan kunt u mij vertellen dat uw betrokkenheid toeneemt.

Marketeers die dat niet kunnen meet het rendement op investering met sociale media gebruik termen als engagement om hun inspanningen te legitimeren en hun klanten te imponeren… terwijl ze hun geld verspillen.

Toen Jeffrey Glueck tien jaar geleden de openingstoespraak hield op de eMarketing Association Conference, vertelde hij een geweldig verhaal over Travelocity het starten van een social media-campagne met de kabouter als Mijn ruimte.

Volgens engagement-normen was de campagne een enorm succes ... iedereen raakte bevriend met de kabouter en reacties en gesprekken vlogen weg! Mensen brachten meer tijd op de pagina door en er was een hoop exposure. Helaas kostte de campagne $ 300 en slaagde het er niet in om zaken naar Travelocity te leiden. Met andere woorden… geen verloving.

PS: Even terzijde… ik heb een vriendin maar we zijn niet verloofd.

PPS: Met dank aan Ablog Cinema voor het produceren van deze spectaculaire video! Dit is de tweede in onze Mythen, misvattingen en tirades series.

8 reacties

 1. 1

  Goede God ... Ik viel uit mijn stoel op kantoor na het lezen van de titel van dit bericht. Verkeer doet er op de lange termijn niet toe .. de verkopen zijn wat telt .. Omzet. Omzet. Omzet.
  Goede post.

  • 2

   Hallo Kyle!

   Gefeliciteerd met het aan boord brengen van Stephen. Hij is een geweldige kerel en ik ben blij dat hij zich bij jullie heeft aangesloten ... Ik denk dat je versteld zult staan ​​van hoe hij erin graaft en dingen uitzoekt.

   Re: dit. Ik denk dat het opbouwen van een relatie met uw klanten en klanten ongelooflijk belangrijk is - en sommige dingen zijn erg moeilijk te meten. Een van de redenen waarom ik zo van bloggen en social media hou, is dat ik transparant KAN zijn, eerlijk kan zijn, mijn klanten veel aandacht kan geven - maar bovenal - ik WEET dat al die dingen die moeilijk waren eerder meten zijn nu meetbaar.

   Ik wil marketeers gewoon uitdagen om hun klanten een zichtbare trechter te bieden die hen het bewijs levert dat a leidt naar b, b naar c en c naar d. Als klanten erachter komen dat open, eerlijk en beschikbaar zijn ... zullen ze er beter van worden! We moeten het gewoon voor hen bewijzen.

   Leuk je hier te zien! Wanneer kom je naar The Bean Cup?
   Doug

 2. 3

  Misschien gaan we hier op een semantisch argument ingaan, maar ik denk dat het de moeite waard is.

  A. Het lijkt erop dat verloving een bijzondere gebeurtenis is in uw analogie (of in ieder geval een gebeurtenis die uitsluitend door aankopen wordt veroorzaakt). Ik zou beweren dat een andere definitie van engagement is om een ​​individu te betrekken bij een gesprek of relatie of erbij te betrekken. Betrokkenheid is geen bijzondere gebeurtenis of zelfs maar een climax. Het zijn de kleine relaties die uitmonden in een rijkere relatie tussen bedrijf en klant. Het verkleint de afstand tussen hen.

  B. Elk van die uitingen van 'engagement' die u opsomt, kan worden gekwantificeerd en ook ik definieer ze als engagement. Waar ik uw scepsis deel, is wanneer elk van deze uitdrukkingen voor zichzelf wordt gekwantificeerd. Alleen omdat iemand een opmerking achterlaat, betekent niet noodzakelijk dat ze dichter bij het nemen van een door het bedrijf gedefinieerde actie zijn, zoals het doen van een aankoop. Betrokkenheidsacties moeten bouwen aan een eindresultaat dat een bedrijf wil. Marketing moet dit (vaak niet-lineaire) pad afleggen. Waar Travelocity bijvoorbeeld faalde, was het creëren van een coole bewustmakingscampagne zonder na te denken over hoe elke klantbetrokkenheid het individu ertoe zou brengen een einddoel te bereiken.

  C. Als we met uw analogie willen werken ... Ik denk niet dat bedrijven echt een ring krijgen van hun klanten. Bedrijven moeten constant een klant benaderen, hen betrekken, nieuwe relaties met hen opbouwen. Als een bedrijf denkt dat ze eindelijk met hun klanten door het gangpad zijn gelopen in het huwelijk, zullen ze echt verbaasd zijn hoe snel een scheiding op hun foto staat.

  Sorry voor de langdradige opmerking, maar ik ben van mening dat betrokkenheid een essentiële maatstaf is voor marketing en dat deze effectiever kan worden opgebouwd. Gewoon een ander standpunt.

  • 4

   Chris,

   Geweldige feedback en goed gesprek. In uw feedback zou ik de gedachte willen betwisten dat al deze gebeurtenissen feitelijk tot een monetaire relatie 'leiden'. Laat me de verkooptrechter van een enkel bedrijf zien die bewijst dat de belangrijkste manier om mensen bij uw bedrijf te laten kopen, begint met het plaatsen van opmerkingen op uw blog ... of dat er een verband bestaat tussen het aantal volgers dat u heeft en uw totale marketingbudget.

   Ik denk dat mijn frustratie ligt in het feit dat mensen denken dat dit een soort pseudo-prestatie-indicator voor bedrijven wordt. Als marketeer moet ik BEWIJS en analytische gegevens leveren die een oorzaak en gevolg relatie tussen deze dingen en de daadwerkelijke aankoop aantonen. Tot op heden denk ik dat het bs is

   Met veel respect!
   Doug

 3. 5

  Doug, dit is een geweldige analogie, en ik ben het ermee eens dat 'verloving' te veel wordt gebruikt en versleten. Uiteindelijk moeten marketeers zich concentreren op wat bedrijven drijft en mensen aantrekken die hun geld serieus willen opgeven voor uw producten en diensten. -Michael

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.