Verander LinkedIn in een CRM met Diigo

Met Yahoo! lijken de stekker uit hun meest nuttige applicatie te trekken, Delicious, I al mijn Delicious geëxporteerd bladwijzers en geïmporteerd ze in Diigo. Serieus Yahoo! Waarom niet gewoon Delicious verkopen?

Hoe dan ook… nadat ik Diigo had geïnstalleerd, heb ik de Diigo-extensie voor Chrome geïnstalleerd. Dit was het moment waarop ik verbaasd was ... Ik kan secties van pagina's markeren, bladwijzers maken, ze privé een bladwijzer maken en, belangrijker nog, notities achterlaten op een pagina ... allemaal met een handige knop in de adresbalk van Chrome. Wauw!

Ik heb dit idee al een tijdje geweten, maar moet het vandaag eindelijk gebruiken. Ik opende LinkedIn voor een profiel (ik koos Patric Welch van Noobie.com. De privé heeft Patric's profiel getagd en de tag linkedin toegevoegd.
Maak een bladwijzer van een LinkedIn-profiel met Diigo
NOTITIE: Ik moest alle onzin van de querystring verwijderen die LinkedIn in de URL had toegevoegd.

Ik heb toen een privaat noteer de notitie van Diigo op de LinkedIn-pagina van Patric:
Voeg een Sticky Note toe aan het LinkedIn-profiel met Diigo

Geweldig… als ik nu terugkom naar Patric's profiel, kan ik de aantekeningen zien die ik heb geschreven. Ook kan ik al mijn LinkedIn-tags rechtstreeks vanuit Diigo!
Zoek de notities en profielen op in Diigo

Dit is natuurlijk een vrij vluchtige manier om met je CRM-gegevens om te gaan ... LinkedIn kan de URL-structuur veranderen, Diigo kan doodgaan, of een aantal dingen daartussenin kan fout gaan. Dit is echter een geweldige hack terwijl ik probeer een CRM te vinden die zo eenvoudig te gebruiken is. Het hoeft ook niet alleen met LinkedIn te werken ... je zou het ook met Twitter of Facebook kunnen doen!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.