Twitter is mijn nieuwe zoekmachine

twitter zoeken

Ik volg momenteel 341 mensen op Twitter. Ik nam contact op met Twitter en vroeg hen om 'automatisch volgen' in te schakelen. Dat betekent dat als jij mij volgt, ik jou automatisch volg. Het is geen gedocumenteerde functie en ook niet in de gebruikersinterface ... maar iemand vertelde me erover, dus ik vroeg erom en Twitter maakte het gracieus mogelijk.

Er zijn veel discussies op internet over Twitter en dat kan ook of kan geen be a afval of niet de tijd of.

Naarmate nieuwe communicatiemiddelen en -technologieën via internet verschijnen, is er vaak een transformatie in het gebruik ervan die misschien niet door de makers werd verwacht. Pas vandaag realiseerde ik me hoeveel ik Twitter als zoekmachine gebruik en hoe ik door anderen als zoekmachine word gebruikt. Het lijkt mij dat Twitter uiteindelijk een flink stuk uit sommige andere technologieën zou kunnen halen - misschien is het regionale voorbeeld dat wel ChaCha, de door hersenen aangedreven zoekmachine.

ChaCha heeft niet altijd ontvangen het aardigste pers - en ik heb eerlijk gezegd nooit begrepen wat de businesscase ervoor was. Mensen achter zoeken lijken erg inefficiënt. En misschien is het ook… als u een bedrijf bent en geen gemeenschap.

Dat gezegd hebbende, het voordeel van Twitter als zoekmachine is opmerkelijk. Ik heb mezelf omringd met business experts, vrienden en collega's die ik graag deel en waarvan ik leer. Ik respecteer ze onafhankelijk, ze zijn geen onbekende aan de andere kant van het web. En omdat het aantal mensen dat ik ben gaan volgen groter is geworden, is dat ook de kwaliteit en kwantiteit van de reacties die ik heb ontvangen als ik een vraag post.

Toen ik vroeg naar een online foto-editor, reageerden twee mensen onmiddellijk met volière. Toen ik om een Slideshare alternatief (ze zijn de laatste tijd veel in de problemen gekomen), ik kreeg niet minder dan een dozijn reacties. EN, ik kon mijn vraag beantwoorden en 'verfijnen' om echt de juiste oplossing te vinden. Met Twitter, Kan ik mijn zoekopdracht verfijnen, meningen en aanbevelingen krijgen zo snel als ik op een paar resultaten kan klikken in Google.

Als je je zorgen maakt over het volgen van teveel op Twitter, kun je het misschien vanuit een ander perspectief bekijken. Twitter is mijn nieuwe zoekmachine.

8 reacties

 1. 1
 2. 2

  Doug, na het lezen van je bericht, ging ik me gewoon aanmelden. Iemand heeft echter mijn gebruikersnaam gebruikt, dus ik moet deze wijzigen. Het enige probleem is dat ik nog steeds niet weet hoe ik een volger moet worden of hoe ik iemand moet volgen. Mijn gebruikersnaam is dratanone. Kunt u mij alstublieft toevoegen aan uw volgerslijst? Bedankt, Doug.

 3. 4
 4. 5
 5. 6

  Ik ben absoluut op dezelfde manier ... Misschien is Social Searching opnieuw. Twitter zal SEO vervangen ... Dat zou zijn my experiment - probeer mijn blog te zoeken 😛

 6. 7
 7. 8

  Douglas- Ik ben ook een grote twitterfan. Het stelt je in staat om in kleine fragmenten te communiceren die de essentie zijn van wat je denkt of deelt. Bovendien zit Twitter vol slimme early-adopters en webliefhebbers. Ik had nog nooit van automatisch volgen gehoord, maar het is echt een coole functie! Bedankt voor het delen van die.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.