Twitter en video, zoals pindakaas en gelei

twitter tv-gebruik

Natuurlijk televisie is een gevestigd traditioneel medium, maar als we second screen-gedrag toevoegen, lijkt het mij dat sommige sociale media beter zijn dan andere. Tussen Facebook en Twitter zie ik veel meer gesprekken binnen Facebook plaatsvinden dan op Twitter. Maar op Twitter zie ik veel meer berichten die al dan niet ongeoorloofde feedback bevatten.

Als ik me verdiept in televisie, weet ik niet zeker of ik wel een lopend gesprek of debat wil voeren - dus Facebook is niet echt ideaal voor mij. Ik ben ook van mening dat hashtags diep in het gedrag van Twitter-gebruikers zijn verwerkt. Televisie leent zich goed voor de hashtag ... met veel shows en commercials die nu vergezeld gaan van een unieke hashtag terwijl je kijkt.

Dus… is er een gedrag van Twitter-gebruikers dat hen dichter bij televisie brengt? Of is het gewoon een kwestie van het medium dat zich beter leent voor second screen-gedrag? Ik ben ervan overtuigd dat het het laatste is! Hoe dan ook, er is geen twijfel over dat er een enorme connectie is tussen de twee.

Het nemen van onze wit papier en infographic samen, zien we dat Twitter-gebruikers eerder tv kijken en invloed kunnen uitoefenen op de beslissingen van anderen als het gaat om de vraag "wat kijk ik hierna?" Ze worden ook sneller opgezocht voor hun mening op tv en zijn erg betrokken in de ruimte. Gavin Bridge, IPSOS

Hier is de IPSOS-infographic. Zorg ervoor dat u de whitepaper downloadt, Het Twitter-effect: inzicht in de rol van Twitter in tv-gedrag, voor meer details.

twitter-tv-infographic

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.