Gebruik Google Docs met WordPress?

wordpress logo

NOTITIE: Deze functie wordt niet langer ondersteund door Google Docs maar er is een Google Doc naar WordPress Add-on beschikbaar.

Je hebt me horen zeuren over het WordPress-beheerpaneel, het is behoorlijk gruwelijk voor de beginnende blogger en heeft echt een opknapbeurt nodig. Het is de meest voorkomende klacht die ik ontvang als ik mensen op het platform krijg. Sommige concurrenten luisteren... SixApart is net gelanceerd VOX met een erg mooie gebruikersinterface. WordPress lijkt de boodschap ook te krijgen, in samenwerking met KnowNow aan een nieuwe Enterprise-versie van WordPress.

Een van mijn laatste berichten sprak over het verliezen van mijn hele blogpost een paar minuten voordat ik hem plaatste. Een van mijn technische goeroes, Dale McCrory, vroeg op het werk waarom ik niet gewoon gebruikte Google Docs om op mijn blog te posten. Huh? Werkelijk? Ja! Werkelijk!

Met Google Docs heeft u de mogelijkheid om uw document rechtstreeks op uw blog te plaatsen! Hier is hoe:

1. Klik op "Publiceren" en "Posten op blog":

Google Docs publiceren

2. Selecteer vervolgens uw blogtype in de interface. Of, als u uw eigen WordPress-site host, kunt u deze als volgt configureren:

Google Docs Publiceren naar WordPress

Google Docs heeft een 'auto-save' functie zodat je je werk niet kwijtraakt! Best wel mooi!

12 reacties

 1. 1

  Ik zal dit eens moeten proberen. Ik heb de afgelopen week alleen Google Documenten uitgeprobeerd, dus ik tast nog steeds door wat het kan bieden.

  Ik gebruik al de GSpace-plug-in voor Firefox, dus ik kan een Gmail-account gebruiken voor online bestandsopslag. En heb je de Performancing-extensie voor Firefox geprobeerd? Dat is een vrij coole manier om op een blog te posten, en vermijdt de noodzaak om in te loggen op je admin-gebied, door te klikken om een ​​bericht te schrijven, enz ...

  Een stuk minder bewerkelijk. En de Tiger Administration-plug-in biedt een veel funky en handige interface voor WP-admin dan de standaard, die ronduit saai en plat is. X

 2. 2

  Hallo Andy!

  Ik ben net begonnen met het gebruik van Documenten en vind het echt leuk. Ik vind het echter nog steeds moeilijk om WordPress niet te gebruiken om te posten ... Ik vind het leuk om foto's, tags, trackbacks, enz. In mijn berichten te plaatsen.

  Ik heb ook de Performancing-extensie en ik heb hetzelfde probleem, ik kan de rest van die coole dingen niet doen. De Tiger Administration is iets dat ik al een tijdje gebruik en ik vind het echt leuk.

  Ik wou dat ik een paar maanden vrij kon nemen om de admin opnieuw op te bouwen voor WordPress. Ik denk dat SixApart iets met Vox bezig is, ze hebben de blogadministratie aanzienlijk vereenvoudigd. WordPress werkt samen met 'KnowHow'… dus we zullen zien of dat tot een betere admin leidt.

  Bedankt voor het reageren!
  Doug

 3. 3

  Ik weet niets van de Performancing-extensie. Ik heb het een keer gebruikt, het leverde wat rare opmaak-dingen op en brak een beetje uit de standaard CSS van mijn blog. Ze hebben de naam nu echter veranderd, denk ik ScribeFire, en het lijkt erop dat het bedrijf veel tijd verliest.

 4. 4

  Dit werkt niet voor mij. Als ik op Test druk, staat er: “Er is een fout opgetreden die we onmiddellijk zullen onderzoeken. Excuses voor het ongemak."

 5. 8
 6. 9

  Ik heb een rare situatie waarin ik twee Gmail-accounts heb met Google Docs ingeschakeld en het ene account de mogelijkheid heeft 'posten op blog' en het andere dat ik niet kan achterhalen waar ik het moet inschakelen. Het ontbreekt gewoon.

 7. 10

  Hallo Douglas,

  Geweldig bericht, maar helaas ondersteunt Google deze functie niet meer, dus je bericht is verouderd. Zorg ervoor dat u uw bericht bijwerkt of verwijdert om niemand tijd te verspillen die op zoek is naar een goede oplossing. 

  Cheers!

 8. 12

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.