Met behulp van Technorati's API en PHP

BIJWERKEN: Maart 3, 2007 - Heeft de Technorati Rank WordPress-plug-in uitgebracht.

UPDATE: Nou, het komt erop neer dat Technorati een dagelijkse querylimiet heeft. Ik ontdekte het op de harde manier, ze sloten me af. Als je de widget hebt geïnstalleerd, zie je dat er Error staat met een link terug naar de projectpagina, zodat je de code zelf kunt downloaden en hosten. Ik heb ook de code bijgewerkt, zodat zodra u de dagelijkse toewijzing van API oproepen, verandert het eenvoudig in een "Toevoegen aan Favorieten" -link.

Als databasemarketeer van beroep, heb ik twee tekortkomingen (oké ... veel meer dan twee, maar deze hebben te maken met dit bericht). Ik werk goed met numerieke doelen en ik werk goed met het organiseren en logisch afstemmen van projecten, mensen, software, enz. Zelfs mijn boeken zijn georganiseerd (linkerkant van de boekenkast is software en ontwikkeling, rechterkant boven is zakelijk, rechtsonder is fictie).

Door de numerieke fout blijf ik de hele dag naar Technorati, Google Analytics en Google Adsense kijken, elke dag. Techorati is een van degenen die echt mijn interesse wekken omdat het me geeft wie er naar mij linken. Ik vind het heerlijk om die sites te bezoeken en te zien wat ze zeggen of wat ze nuttig vonden. Om te zien of mijn rang is veranderd of niet, moet ik op mijn blog zoeken.

Ik had iets sneller nodig, dus programmeerde ik een kleine 'widget' voor Technorati's API om mijn rang snel en gemakkelijk te verkrijgen. Het is eigenlijk wat de positie bovenaan dit bericht weergeeft. Als je wilt zien hoe, druk dan op mijn project pagina up.

Ik heb het gebouwd met PHP5 + (het gebruikt SimpleXML), cURL en JavaScript. SimpleXML is een ongelooflijk krachtige XML-engine! Het is veel gemakkelijker om mee te programmeren dan met de oude parseer-engine. Codevoorbeelden staan ​​op de project pagina .

19 reacties

 1. 1
 2. 4
 3. 6
 4. 7
 5. 8

  Nou, dat was snel! Ik krijg momenteel een foutmelding van Technorati:
  U heeft uw dagelijkse hoeveelheid Technorati API-zoekopdrachten opgebruikt.

  Met dat in gedachten heb ik mijn berichten hier aangepast zodat mensen de code zelf hosten in plaats van mijn site te bezoeken. Sorry voor die mensen! Ik wist niet eens dat er een 'dagelijkse toewijzing' was.

  • 9
   • 10

    Ik hoop het ook. Ik heb hun site doorgelezen en kan echter niet vinden wat de 'dagelijkse toewijzing' is. Het is een beetje frustrerend.

    Ik heb de code aangepast om het foutbericht gewoon door te geven als HTML met commentaar, zodat het niet de "0" weergeeft zoals vroeger. Nu wordt de widget alleen weergegeven als er een positieve reactie is.

    Ik veronderstel dat de beste gok is om de bronpagina zelf te hosten, je kunt dat doen. Ik hou jullie op de hoogte als ik erachter kom wat de 'dagelijkse toewijzing' is. Bedankt, Steven!

 6. 11

  Ok ... nog wat verbeteringen. Als u probeert een URL op te zoeken met de widget anders dan de mijne, zal deze u vertellen dat er een fout is en u naar de projectpagina brengen. Dit is zodat u de code kunt downloaden en zelf kunt hosten. Iedereen kan deze code hosten en op die manier kom je de dagelijkse toewijzing van de API niet tegen.

  Ik heb het ook aangepast zodat als je de dagelijkse toewijzing bereikt, het eenvoudig overschakelt naar een "Toevoegen aan favorieten" link!

 7. 12
 8. 13
 9. 14
  • 15

   Wauw, Tyler! Ik wist dat cURL een vereiste was, maar ik realiseerde me niet dat sommige mensen het niet tot hun beschikking zouden hebben. Ik dacht dat dat een bibliotheek was die standaard werd geladen met PHP-installaties. Ik gok alleen maar - maar ik wed dat Samanthon ook cURL gebruikt.

 10. 16
 11. 17
 12. 18

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.