Wijzig uw zoekmachine in Safari op Leopard

menu-safari-zoekenIk gebruik Safari 4 voor een week of zo. Pas vandaag realiseerde ik me dat ik de standaardzoekmachine in Safari niet echt kon wijzigen. Ugh!

Gelukkig is er Glimmen, een applicatie waarmee u uw zoekmachines in Safari kunt beheren. U kunt de zoekmachines van uw keuze toevoegen, verwijderen, bewerken en aanpassen. Het is ongelooflijk eenvoudig te installeren en configureren.

Installeer gewoon de plug-in, start Safari opnieuw en open Safari> Voorkeuren. Op het laatste tabblad vind je de instellingen voor Glims.

Bing stond niet op de standaardlijst, maar ik kon het binnen een paar minuten toevoegen met de volgende padinstelling:

http://www.bing.com/search?q=

bing-glim

Aangezien de meeste contentmanagementsystemen interne zoekmogelijkheden hebben, kunt u ook uw eigen site toevoegen. Ik merk dat ik op mijn eigen site vrij vaak zoek naar oude berichten die ik heb geschreven. Het is een feit dat mijn blog een veel beter geheugen heeft dan ik!

Dit zijn de zoekinstellingen van mijn blog (consistent voor alle WordPress-installaties):

https://martech.zone/'s=

wordpress-glim

Als je gefrustreerd bent over het feit dat de standaardzoekopdracht van Safari is vergrendeld met Google, installeer dan Glims. Als je echt de streams wilt oversteken en Steve Jobs in godsnaam wilt irriteren, stel je standaardzoekmachine in op Bing. [Kwade lach]

Ik geniet van Safari's nieuwste release en geniet van Bing (vooral de zoekmethodes voor afbeeldingen en video's). Dit verpakt ze allebei in een geweldig pakket!

11 reacties

 1. 1

  Bedankt voor dit bericht, dit is precies wat ik wilde. Niet dat ik Steve Jobs wil hacken, maar ik haat het dikke Google-monster en ik wil een keuze als ik Safari gebruik. nogmaals bedankt.

 2. 2
 3. 4

  werkt helaas helemaal niet in Safari 4.0.x, de enige keuzes die Apple je geeft zijn Google en Yahoo

  Met 3.2.3 kon elke zoekmachine die je via Glims hebt toegevoegd niet meer gebruiken

 4. 6

  Hoewel dit de truc doet, is het een complete overkill voor degenen onder ons die gewoon de zoekmachine willen veranderen. Ik weet zeker dat Glims een prima hulpprogramma is, maar het schrikt me een beetje af als ik Safari opnieuw start en merk dat het meer functies heeft toegevoegd dan ik kan tellen.

  Ik heb ook Inquistor geprobeerd, maar hierdoor kan ik Bing niet toevoegen, alleen Yahoo en Google… hoewel het bonuspunten krijgt voor het toestaan ​​van de selectie van gelokaliseerde versies. U heeft geen idee hoe frustrerend het is om te proberen de juiste Google-resultaten te vinden wanneer u in een niet-Amerikaans land woont en uw standaardtaal is ingesteld op iets dat noch op Google.com noch op uw gelokaliseerde Google wordt gebruikt.

 5. 7

  ik ben nieuw bij mac's, en ik moet zeggen - ik heb de overgang meestal prima gevonden. Dat gezegd hebbende - gebruikers niet de mogelijkheid geven om de zoekmachine naar keuze te wijzigen - of op zijn minst - zelfs de locatievoorkeur van hun zoekmachine is een enorm vergissing. Het is toch ook gemakkelijk te repareren - zonder dat mensen een add-on hoeven te downloaden om gewoon een functie te krijgen die er eigenlijk toch had moeten zijn?

 6. 8

  Toezicht? Ik vermoed dat het een overeenkomst was met Google. Ik ben het met Nate eens ... Ik zou gewoon iets willen dat dit probleem oplost - blikken zijn een serieuze overdrijving en ik kan blijkbaar geen manier vinden om al het andere uit te schakelen.

 7. 9

  dank u!!!! mijn opmerking hierboven is niet langer van toepassing. Ik moest de computer volledig afsluiten en toen werd glims geactiveerd. leuke applicatie. alexandra.

 8. 10

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.