Ik geloof in Web 3.0!

Depositphotos 26121299 s

Deze dia produceert hoogstwaarschijnlijk gekreun en gekreun als ik hem laat zien in het bijzijn van mijn collega-techneuten. Ik moet het echter laten zien. Er zijn in het verleden zeer discrete bewegingen op het web geweest. We hadden Web 0.0, wat in feite uit tekst- en prikborden bestond. Herinner je je die dagen nog? Wachten tot de afbeelding regel voor regel wordt geladen met uw 1200 baud-modem! (Ja, ik weet dat ik oud ben!)

webgeschiedenis

Web 1.0 werd echt het tijdperk van schat en controle. AOL (onthoud 'voer trefwoord in CHEVY) hadden een goede grip op het net en er verschenen steeds meer gateway-sites op internet. Als u wilde dat iemand u zou vinden, kostte het u veel geld met een banneradvertentie op een regionale website.

web3

Web 2.0 is nog steeds een controletijdperk - maar nu de zoekmachines namelijk Google, bezit het webverkeer. We zijn nog steeds in Web 2.0 - als uw site wordt gevonden, kunt u deze maar beter in een zoekresultaat krijgen. Het sociale web begint nu echter op te komen. Mensen verzamelen en bladwijzers delen door microblogtoepassingen en social bookmarking.

Web 2.0 zag ook de daling van het peer-to-peer delen van bestanden. Napster werd omvergeworpen en de hackers, crackers en dieven moesten ondergronds. Anonieme proxyservers en torrents via The Pirate Bay zijn naar de voorgrond gesprongen omdat 'gratis' de prijs van internet blijft.

Web 3.0 = afnemende zoekdominantie

Web 3.0 is de volgende, en ik geloof dat het helemaal opnieuw het Wilde Westen zou kunnen zijn! Zoekmachines pas op als de mensen zichzelf organiseren, hun inhoud delen via syndicatie (Semantic Web), micronetwerken en hybride applicaties die online en offline draaien en mobiel gebruik.

Web 3.0 = Piraterij

Mijn stem is dat piraterij een ENORME sprong zal maken naarmate echte peer-to-peer-verwerking gebruikelijk wordt via IP-adressen die statischer worden in thuisnetwerken met een hoge bandbreedte. In de tijd van Napster betekende peer-to-peer echt peer-to-Napster-to-peer. Napster was de toegangspoort voor alle communicatie. Ik gok op micronetwerken waar je je applicaties kunt koppelen aan vertrouwde vrienden en bestanden kunt verzenden zonder dat een server (buiten je ISP) het weet. De bestanden zelf zullen echter onherkenbaar zijn door een aantal coole versleutelingsmethoden.

Met andere woorden, het gemeenschappelijk delen van cd's en muziekstations tussen studenten zal tegenwoordig worden verplaatst naar toepassingen die delen mogelijk maken zonder dat iemand ertussenin zit. De druk van de muziek- en filmindustrie op de regering zal ENORM zijn om onze thuisnetwerken te kunnen bespioneren om te proberen deze nieuwe golf van piraten op te sporen en te straffen. Succes!

Web 3.0 = Directe reclame

Naast de afname van de dominantie van zoekmachines, zal ook de opkomst van 'zelfbeheerde' advertenties toenemen. Google zal niet langer de transactie tussen adverteerders en uitgevers afromen, nieuwe technologieën zullen adverteerders in staat stellen hun eigen advertenties te beheren voor de uitgevers die ze willen - en de uitgevers zullen rechtstreeks worden betaald.

5 reacties

 1. 1
  • 2

   Software as a Service doodt zeker de piraterijbug… Ik veronderstel dat de volgende applicaties zullen zijn die SaaS-apps hacken. Toen ik het over piraterij had, had ik moeten zeggen dat ik me beperkt tot media zoals muziek, video, enz.

   Geweldig inzicht, bedankt!

 2. 3

  Hey daar Doug,

  Ik hou elke dag van uw mening en inzichten in mijn mailbox. Erg bedankt!

  Onlangs hoor ik wat kabaal over wat Web 3.0 zal zijn. Dus je post komt op het juiste moment. iTunes laat zien dat mensen graag materiaal kopen op het rechte pad als de 'betaalde' ervaring superieur is aan de piraten 'ervaring'. (iTunes is nu de nummer 1 muziekwinkel in de VS)

  Ik veronderstel dat piraterij-inhoud een fenomeen is van de 'menselijke conditie', maar ik zou graag willen weten wat u denkt dat bedrijven zoals Apple zullen doen met Web 3.0. Ik veronderstel dat dat ervan uitgaat dat ze iets 2.0 gaan doen!

  Ik heb een Foodie-blog geschreven over de stad waar ik momenteel ben, Kyoto. Ik ben ongeveer 8 maanden geleden begonnen. Ik heb naar uw site verwezen en in die periode een aantal keren vooruitgang geboekt. Nu ben ik op het punt dat ik het primetime wil maken. We doen nu een kleine promotie-enquête en geven prijzen uit voor geweldige ideeën. Kom langs als je wilt, en bekijk het eten! We hebben gestoofde gehakte viskop, gifkogelvisvin geschroeid en gedrenkt in hete sake, enzovoort.

  Bekijk het hier: KyotoFoodie 'Win Junk'-enquête.

  Wordt Web 3.0 het 'Wilde Westen helemaal opnieuw'? Ummm! Ik kan niet wachten !! LAAT MAAR KOMEN!!!

 3. 5

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.