Wat is autoriteit?

sociale autoriteit

Als u enkele zoekopdrachten uitvoert op de groot sites aankondigen Twitter's Autoriteit debat, je zult mijn tirades vinden op de meeste opmerkingen. Ik word er gek van dat iedereen houdt erover praten - en iemand ging zelfs bouwen Tweetigheid als Twithority.

Een betere naam zou zijn geweest Zoek tweets in aflopende volgorde op aantal volgers.

Ik weet het, dat is een vreselijk lange naam, maar dit is precies wat het is. Het is niet Autoriteit.

Definitie van autoriteit

Een persoon of organisatie die macht of zeggenschap heeft in een bepaalde, typisch politieke of administratieve sfeer.

Om iemand te laten ontvangen Autoriteit op of buiten internet, vereist het een aantal dingen:

 • Een tastbare, bewezen geschiedenis van kennis of praktijk in een vakgebied.
 • Een erkenning van die expertise door anderen met autoriteit.

Deze sorteermachines voor Twitter ontbreekt het aan beide. Toen ik erover tweette Walkure een paar dagen geleden zou ik met mijn 3,200 volgers in de resultaten zijn opgedoken. Chris Pirillo's Tweet op Valkyrie is # 1 in de resultaten vandaag - vanwege zijn 24,000 volgers:

Chris Pirillo Tweets op Valkyrie

Ik hou van Chris Pirillo, maar hij heeft geen greintje autoriteit (sorry Chris!) bij het beoordelen Walkure.

Zelfs als ze maar 1,872 volgers hebben, is het waarschijnlijk een stuk nauwkeuriger om dat te zeggen Twitter van NY Times Movies, van de NY Times Movies-pagina, heeft veel meer autoriteit dan ik, Chris of wie dan ook in de resultaten. En het Twitter-account van de NY Times heeft een fractie van de volgers.

Ik geloof echt dat er op sociale media ruimte is voor autoriteit. ik geloof Google's pagerank-algoritme kan een goed begin zijn. Een Twitter-applicatie die retweets, recentheid van tweets, frequentie van tweets en aantal volgers (op basis van hun autoriteit en relatie) op een bepaald vakgebied zou fantastisch zijn! Ik zou graag willen kunnen zoeken naar de beste zakelijke bloggers die er zijn!

Autoriteit is niet alleen hoeveel mensen je volgen. Autoriteit is hoeveel mensen je respecteren in een specifiek vakgebied.

3 reacties

 1. 1

  Doug, bedankt voor het toevoegen van wat geestelijke gezondheid aan dit vermoeide, versleten, archaïsche argument.

  Waarom zijn er onder ons met minder "autoriteit" nodig om gezond verstand in de discussie te introduceren?

  Als er echter een zilveren randje is, is het dat we misschien, voor eens en voor altijd, dit argument kunnen laten rusten, hoewel de pessimist in mij dit helaas betwijfelt.

  Goede post. Ik tweet het naar mijn 2800 volgers! We zullen de A-listers laten zien (kan niet geloven dat ik dat net zei) wie autoriteit heeft! 🙂

 2. 2

  Bedankt voor je deelname aan het koor van stemmen die erop wezen wat een echt dom idee dit is.

  Ik zie het waardevol om een ​​zoekopdracht op aantal volgers te kunnen filteren, maar om het autoriteit te noemen is absurd.

  De mensen die dit systeem bepleiten, tellen astronomische volgers (Loic, Scoble, Arrington, enz.). Waarom noem je deze functie niet wat het werkelijk is: "Laat me tweets zien van mijn zeer belangrijke vrienden en mensen die ik mijn aandacht waardig vind."

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.