Wanneer psychopaten aan het werk gaan

Slangen in pakken: wanneer psychopaten aan het werk gaan

Veel van mijn beste vrienden en collega's weten dat ik een tijdje geleden een vreselijke ervaring heb gehad bij het verlaten van een werkgever. Sommige mensen vragen zich misschien af ​​waarom mensen niet gewoon verder kunnen na zoiets. Wanneer die werkgever een zeer grote organisatie is, heeft hij de neiging om herhaaldelijk terug te komen en u eraan te herinneren. Tenzij je de stad daadwerkelijk verlaat, blijf je het 'woord op straat' horen over wat er gebeurde nadat je wegging. De industrie verlaten is geen optie - dit is wat ik doe voor de kost.

Als je het type persoon bent dat werk niet van thuis scheidt en je alles wat je hebt in je werk stopt, is een situatie als deze moeilijk om achter je te laten. Voor degenen onder ons die zijn vertrokken, we zijn het allemaal eens over wat er is gebeurd. Maar sommige mensen die vertrokken hebben littekens die zo diep zijn dat ze het niet eens kunnen verdragen om te gaan lunchen en met de rest van ons te praten. Stel je voor hoe traumatisch een situatie moet zijn om zo iemand te schaden.

Ik ben een behoorlijk gelukkige kerel. Ik hou van mijn werk en ik hou van wat ik doe. Maar als ik aan die tijd in mijn carrière word herinnerd, vraag ik me af waarom de verantwoordelijke persoon nog steeds daarbuiten is en nog steeds schade aanricht. Tientallen geweldige mensen zijn verdwenen, de afdeling die eerder prijzen heeft gewonnen, is nu in puin en de prestaties van het bedrijf gaan daardoor achteruit. Maar toch... de verantwoordelijke blijft. Dit is echt een mysterie voor mij.

Ik heb gisteren een boek opgehaald bij Borders: Slangen in pakken, als psychopaten aan het werk gaan. Ik las het voorwoord door terwijl ik op een paar vrienden wachtte en besloot het boek te kopen. Het was meer uit nieuwsgierigheid dan proberen uit te leggen wat er met me was gebeurd. Ik probeerde echt niet om twee en twee samen te voegen. Maar dan lees ik dit:

'Niet iedereen mocht Helen natuurlijk, en sommigen van haar personeel vertrouwden haar niet. Ze behandelde de jongere collega's met minachting en een zekere mate van minachting, waarbij ze vaak hun capaciteiten en competenties bespotte. Voor degenen die ze nuttig vond voor haar carrière, was ze echter hoffelijk, boeiend en leuk. Ze had het talent om haar goede kant te laten zien aan degenen die ze belangrijk vond, terwijl ze ondertussen iedereen die het niet eens was met haar beslissingen ontkende, negeerde, negeerde en verdreef.

Helen ontwikkelde de reputatie dat ze het personeel van het bedrijf vertelde wat ze wilden horen, en dat ze de vergaderingen met het executive team regisseerde alsof het Hollywood-producties waren. Ze stond erop dat haar directe ondergeschikten de afgesproken scripts volgden en onverwachte of moeilijke vragen aan haar uitstel. Volgens haar collega's was Helen een meester in impressiemanagement en heeft ze met succes haar baas gemanipuleerd, directe ondergeschikten geïntimideerd en belangrijke persoonlijkheden uitgespeeld die belangrijk voor haar waren. "

Deze twee paragrafen zorgden letterlijk voor koude rillingen over mijn rug. Ik weet niet zeker of dit boek me zal helpen te vergeven en te vergeten wat er met mij en vele andere goede mensen is gebeurd, maar misschien zal het me helpen het beter te begrijpen. Ik hoor nog steeds niets van leiders in de organisatie en het bedrijf die ooit mijn gerespecteerde collega's waren - integendeel, ik mag absoluut geen contact met hen hebben.

Misschien kunnen ze dit boek oppakken, lezen en twee en twee bij elkaar zetten. Ongetwijfeld zullen ze tot hetzelfde besef komen waar ik nu naar toe ga.

Ze werken misschien met een psychopaat.

Bestel slangen in pakken op Amazon

2 reacties

 1. 1

  Interessante post, gelukkig heb ik nog niet zoiets ergs meegemaakt!
  Heb je ooit gelezen over het concept van "kunstmatige harmonie" ...
  In sommige bedrijven worden de problemen niet geconfronteerd, we kunnen opschieten omdat we moeten, om een ​​korst te verdienen. Dus in sociale situaties zou je niet eens met een bepaald persoon praten, maar op het werk ben je daartoe gedwongen. Gewoon hardop denken maar dit gedurende lange tijd onderdrukken, kan psychopathische tendenties veroorzaken.

  • 2

   Als een ander slachtoffer van een vreselijk vertrek, sta ik zeer sympathiek tegenover Dougs situatie en kan ik beseffen hoe lang het duurt om te genezen. Ook ik roddel hier nog steeds over wat er is gebeurd sinds mijn vertrek, en hoewel de herinneringen zijn vervaagd, zal ik de schade die mij is aangedaan nooit volledig te boven komen (voor degenen die het niet hebben meegemaakt, heb je geluk - het slachtoffer zijn van werk a-holes, ofwel wantrouwende collega's of degenen in een hogere positie, het voelt alsof je bent verkracht, beroofd, geslagen en voor dood achtergelaten). Een mogelijkheid is om te zeggen "hun verlies" en "Ik heb medelijden met hen". Ik denk ook dat "de klootzakken die mijn leven zo ondraaglijk hebben gemaakt voor al die jaren, echt een aantal zelfvertrouwen moeten hebben om zo hard te werken om het leven van een positieve bijdrager tot een hel te maken." Al die gedachten hebben me geholpen te genezen ... misschien zouden ze jou ook helpen, Doug.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.