Wanneer evolueert CAN-SPAM voorbij e-mail?

De FTC heeft de laatste tijd nogal wat spammers gesloten. Spam is nog steeds een groot probleem, ik krijg honderden berichten per dag. Ik kon de e-mails filteren (ik gebruikte MailWasher) maar gaf het op. Er zijn andere alternatieven - het gebruik van een SPAM-service waarbij elke persoon geautoriseerd moet worden om mij te e-mailen, maar ik vind het leuk om toegankelijk te zijn.

Nu verspreidt het probleem zich. Ik krijg commentaar en trackbackspam op mijn blog. Elke dag log ik in en er zijn 5 tot 10 berichten die Akismet niet heeft opgevangen. Niet hun schuld - hun service heeft meer dan 4,000 SPAM-reacties op mijn blog ontvangen.

Wanneer zal de FTC zich bezighouden met andere soorten SPAM dan e-mail? Ik denk dat een goede vergelijking dit is ... Ik koop een winkel in een leuke straat met veel verkeer. Zodra ik intrek en de SPAM-winkel verderop in de straat me vindt, willen ze een aantal van mijn klanten krijgen. Dus - ze plakken posters op de etalage van mijn winkel om reclame te maken voor hun winkel. Ze vragen me geen toestemming - ze doen het gewoon.

Het is alsof iemand een poster aan mijn winkelpui hangt en reclame maakt voor zijn winkel. Waarom is dat niet illegaal?

In de echte wereld zou ik dit kunnen stoppen. Ik zou de persoon kunnen vragen om te stoppen, de politie kunnen vragen om te stoppen, of uiteindelijk kan ik hem aanklagen of een aanklacht indienen. Op internet kan ik dat echter niet doen. Ik ken het adres van de SPAMMER ... Ik ken zijn domein (waar hij woont). Hoe komt het dat ik hem niet kan uitschakelen? Het lijkt mij dat we dezelfde strafrechtelijke en civiele acties zouden moeten krijgen die ons zijn geboden als mijn storefront (blog) een echt adres was geweest.

Het is tijd om de wetgeving uit te breiden en wat technologie achter deze wetten te plaatsen. Ik vind dat SPAMMER IP's doorlopend moeten worden geblokkeerd voor naamservers over de hele wereld. Als mensen er niet bij konden komen, zouden ze stoppen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.