Waarom de filmindustrie faalt, het vervolg

Achternaam* december, Schreef ik een artikel over waarom de filmindustrie het faalt. Misschien had ik moeten schrijven waarom het 'ons' in de steek laat. Ironisch genoeg is hier het vervolg op dat bericht. Vanavond gingen de kinderen en ik kijken Pirates of the Caribbean, Dodeman's kist. Ze hadden het simpelweg Pirates of the Caribbean, Let's Milk as Many Movies hieruit moeten noemen.

De effecten in de film waren ongelooflijk en de film was vermakelijk. Maar zonder het voor iedereen te bederven, ging het einde weg elk deur open voor de volgende film. Kortom, ik heb 160 minuten naar een film gekeken zonder einde. Geen einde! Niet een!!! Ik heb zelfs de aftiteling doorgenomen om de schattige kleine scène aan het einde te bekijken en was daar teleurgesteld door. (Technisch gezien liet dat nog een ander deel van de plot onbeëindigd).

Sorry, Disney! Je hebt het verpest. Ik wacht op Pirates Part III op video. Je zou je echt moeten schamen.

Wat heeft dit met marketing te maken? De overeenkomsten zijn vergelijkbaar met een gesprek dat mijn collega Pat Coyle begon op zijn blog over reclame, marketing en cultuur. Pat stelt: “we kunnen die verhalen gebruiken om mensen te vertellen wat ze willen horen, en krijgen hun geld in ruil voor een tijdelijk gevoel van vervulling. Dat is niet een bedrijf waar ik in wil zitten. "

Films vormen een uitzondering op deze regel… we betalen echt voor dat tijdelijke gevoel van vervulling. Het woord vervulling is echter een verwijzing naar een conclusie of einde. Stel je voor dat je niet eens het tijdelijke gevoel van vervulling krijgt. In dat geval is het doel om de consument te misleiden en strikt zijn geld te krijgen. Dat is wat me ontmoedigde aan deze film. Het doel van de film was niet alleen om meer geld te verdienen dan nodig was om de film te maken, het doel is ook om mij onvervuld te laten, zodat ik meer geld uitgaf aan de volgende film ook!

Vroeger was het zo dat bioscopen werden uitgeput bij het schrijven van een vervolg of het opnieuw maken. Nu hoort het allemaal bij het maken van films. We zijn de focus op de 'kunst' kwijtgeraakt en zijn opgeslokt door het samenvoegen van infomercials en films. De meeste informercials hebben in ieder geval een geld-terug-garantie. Het is te laat voor het geld dat ik voor deze film heb verzameld.

Arrrrrrr!

Een reactie

 1. 1

  Weet jij hoe Hollywood een kunstfilm definieert?

  Als het geen geld oplevert, is het een kunstfilm.

  Serieus.

  Dat gezegd hebbende, moet ik bekennen dat toen mijn vrouw en ik de kans hadden om samen een film te zien, we inderdaad de Pirates hebben gezien. En ik heb er enorm van genoten.

  Pirates is voor mij een leuke en avontuurlijke film. Het beweert niet meer te zijn. En als zo'n film vind ik het briljant.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.