Wie is Paul Boutin?

Een klant vroeg me vandaag aan de telefoon: "Waar staat blog voor?". Ik liet hem weten dat het een afkorting was voor weblog, en evolueerde naar het verkorte blog. Een paar minuten na het telefoontje ontving ik een bericht van mijn goede vriend, Dr. Thomas Ho, die vroeg: "Wat is JOUW mening hierover?" en hij liet me een link naar Paul Boutin Bekabeld essay, Twitter, Flickr, Facebook Laat blogs er zo uitzien 2004.

Ik las het essay en was niet alleen niet onder de indruk, ik was ook teleurgesteld in Wired omdat ik deze onzin zelfs maar als plausibel accepteerde. Het stoort me echt dat iemand zijn kansel neemt en een essay schrijft - met geen ondersteunende gegevens.

Wie is Paul Boutin, Ik vroeg me af? Is dit een soort profeet op sociale media? Marketinggoeroe? Communicatiedeskundige? Nee.

Paul Boutin-bio: In zijn woorden… Ik ging naar MIT. Ik ben niet afgestudeerd. Ik ben opgegroeid in de arbeidersklasse Maine, maar woon in de hogere klasse van San Francisco. 20 jaar ervaring in informatietechnologie en een overlappende 12 jaar schrijven voor nationale publicaties. Dit legt alles over mij uit dat je moet weten.

paul boutinWauw. Paul Boutin is correspondent voor de Silicon Valley roddelsite Valleywag.

Wat is Valleywag? Ahem ... het is een ... blog.

Ik kijk er naar uit dat de mensen die Valleywag bezitten, onmiddellijk de stekker eruit trekken op basis van de oneindig deskundige feedback van Paul. Paul… blijf bij goedkope cowboyhoeden, zonnebrillen, armbanden en roddels. En blijf weg van Bedraad, je laat ze er slecht uitzien.

Trek niet aan de stekker uit UW blog

We hebben jarenlang een ongelooflijk probleem gehad. We hebben bedrijven gehad die zich verschuilen achter grappige commercials, slogans of jingles van de consumenten die ze bedienden. We hebben nog nooit een openbaar medium gehad om bedrijven op de hoogte te stellen onze meningen. We hebben nog nooit een plek gehad om neer te zetten onze stem. Blogs hebben ons van dit medium voorzien.

Onze stemmen waren de laatste tijd zo luid dat bedrijven en politici nu luisteren en reageren. Blogs duiken over de hele wereld op. Bedrijven en politici worden aan een hogere standaard gehouden en moeten transparant zijn. De wereld verandert. En het waren onze stemmen die het deden.

Het medium is zo geëvolueerd dat bedrijven er waarde in vinden. Ze erkennen nu dat acquisitiestrategieën via zoekmachines een ongelooflijk goedkope strategie zijn. Ze erkennen nu dat transparantie en een voortdurend gesprek met klanten en prospects nu effectieve retentiemiddelen zijn. Bedrijven, zoals de zakelijke blogtoepassing waar ik voor werk, eindelijk luister ... en voer uit.

We veranderen de wereld, maar dit is nog maar het begin. Luister niet naar Paul's linkbait en trek de stekker uit een proces dat zo'n ongelooflijke impact heeft!

Facebook en Twitter

Paul zou moeten weten dat we leefden tijdens een fase op internet waarin één conglomeraat de toegangspoort tot alle informatie bood - het was AOL, ook wel bekend als AOhelL. Facebook is de moderne, sociale versie van AOL. Natuurlijk heeft het zijn plaats. Ik ben op Facebook en iedereen die ik ken is.

Iedereen was ook op AOL.

Iemand zal iets beters maken dan Facebook, dat beloof ik. Ik ben er nu tot het 'volgende grote ding' opduikt. Facebook is een evolutie, geen bestemming, van technologie. Net als MySpace ervoor, zal ook Facebook voorbijgaan.

Twitter is ook een fantastisch medium. ik hou van tjilpen en al een hele tijd. Het is een uniek medium met enorm veel potentieel. Ik denk niet dat we halverwege zijn van hoe het volledig kan worden benut. Twitter is echter een medium, meer niet.

De koning en koningin van internet zijn nog steeds zoeken en e-mailen. Beide technologieën zijn tien jaar oud en hebben een onbeperkte toekomst. Bloggen maakt gebruik van Zoeken en is een communicatiemedium dat niet opdringerig is, zoals e-mail. Het is een ongelooflijk medium en een medium dat nog steeds in ontwikkeling is.

Vraag me wat ik denk dat je over 5 jaar zult doen - Zoeken, bloggen en e-mailen zal nog steeds op de lijst staan. Facebook en Twitter zullen dat niet zijn.

10 reacties

 1. 1

  Ik ben het niet meer met je eens, Doug! Na het lezen van zijn artikel lijkt het erop dat hij verbitterd is omdat hij niet goed genoeg een blog kan schrijven om een ​​ranking te krijgen. Misschien moet hij meer aandacht besteden aan wat hij schrijft in plaats van te zeuren dat hij niet gerangschikt kan worden en daarom is bloggen het niet waard.

 2. 2

  Hey Doug - Ik heb vandaag het Wired-essay gelezen, het stond in een van de Smart Brief dagelijkse e-mailnieuwsbrieven die ik ontvang. Toen ik het las, dacht ik meteen aan je en wist ik dat je er helemaal overheen zou zijn! En ja hoor, ik had gelijk. En zo ben jij.

 3. 3

  "De tijd die nodig is om scherp, geestig blog-proza ​​te maken, kun je beter besteden aan jezelf uiten op Flickr, Facebook of Twitter."

  Suuuuure, laten we traditioneel schrijven ontmoedigen - want wie heeft DAT nog nodig? Toegegeven, ik heb mensen behoorlijk indrukwekkende dingen zien doen in 140 tekens of minder, maar hoe zou dat ooit de vrijheid van meningsuiting kunnen vervangen die mensen hebben bij het publiceren van hun blogs?

  Het lijkt in ieder geval een beetje hypocriet voor Wired om dit te publiceren toen ze onlangs Julia Allison op de omslag plaatsten, terwijl ze haar opkomst naar de D-lijststatus applaudisseerde door te bloggen. Ga figuur!

 4. 4

  Ik heb het artikel niet gelezen, maar in feite zijn blogs bedoeld voor oude mensen zoals ik die vroeger kranten lazen. De tweens en tieners van vandaag sms'en elkaar. Ze lezen geen lange blogposts (ik heb geen harde gegevens om dat te ondersteunen, dat is gewoon mijn mening). Wanneer deze tweens en tieners 20 en 30 zijn, zullen ze nog steeds hun sms-gewoonten bij zich hebben.

  Begrijp me niet verkeerd, blogs gaan niet weg, net zoals tv de radio niet heeft vervangen. Weet je nog dat video's bioscopen zouden vernietigen? Dat is ook niet gebeurd.

 5. 5

  Het hangt af van de definitie van 'vervangen'. Het internet heeft 99% van mijn tv-kijken vervangen tot waar ik niet eens meer ga zitten om naar de dagelijkse show te kijken; Ik zet gewoon het volume hoger terwijl ik aan mijn blog werk. Als ik echt iets wil zien, ik Netflix, ga naar de corporate site (denk aan Heroes), of koop gewoon de dvd. Televisie, radio en een groot deel van het internet staan ​​vol met commercials die ik heel erg negeer. Zo goed zelfs dat ik niet naar de meeste televisie zal kijken om de reclame te vermijden. Het slaat nergens op, want ik koop alleen hoog gewaardeerde films en videogames, gebruik geen oogdruppels en het kan me niet schelen hoe zacht mijn wc-papier is tegenover die stomme Charmin-beren. De realiteit is dat als een commercial niet onafhankelijk is van de uitzending waaraan hij is gekoppeld, en ook is gekoppeld aan een goede uitzending, dit fundamenteel vervelend is. Wat betreft Wired, wie leest er nog steeds tijdschriften? Er is niets dat ze voor mij kunnen doen dat het internet niet kan zonder honderd pagina's met advertenties.

 6. 6
 7. 7

  Ik zou zeggen dat ik het ermee eens ben dat Facebook gelijk is aan wat AOL 7 jaar geleden was en evenzo dat Facebook de weg van AOL zal gaan zodra iemand iets beters ontwerpt. Net als breedband met AOL, zullen interactieve media doen met Facebook.

 8. 8

  Wauw. Ik hou van de passie in de reacties.

  Bloggen heeft veel voordelen ten opzichte van andere sociale-mediatools - bijvoorbeeld de creatieve kunst van het schrijven, het opzettelijk bestuderen van het onderwerp (en proberen het onderwerp over te brengen op uw publiek), de marketingvoordelen van de kunst (bijvoorbeeld zoekoptimalisatie, expertise, verbinding met een markt) ...

  Ga zo door, Doug.

  dave
  http://blog.alerdingcastor.com/blog/business

 9. 9

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.