WordPress-auteur: voeg een link Profiel bewerken toe als u bent ingelogd

wordpress logo

Ik wilde een WordPress-site bijwerken en onder elk bericht een gedeelte 'Over de auteur' toevoegen. Het was een beetje moeilijker dan ik dacht - en vereist eigenlijk nog meer programmering, maar hier is de eerste snit:

De auteur: Website: Over:

Vervolgens controleer ik of iemand daadwerkelijk is ingelogd en geef ik een link Profiel bewerken weer, zodat de persoon eenvoudigweg kan klikken en zijn informatie kan bijwerken (ik heb dit bericht bijgewerkt ... geweldige opmerking en vraag van Ajay!):

">Bewerk profiel

Ik heb het class = "auteur" naar de stylesheet om het er ook leuk uit te laten zien.

Ik wil de code opschonen om geen adres of info te tonen als die er niet is; ik denk echter dat ik hiervoor daadwerkelijke query's naar de database moet schrijven. Let op de link "Profiel bewerken" ... deze is omsloten door een if-statement dat het alleen zal weergeven als een gebruiker is ingelogd. Ik vond het best cool, dus ik wilde het met je delen voor het geval je het wilde gebruiken!

11 reacties

 1. 1
 2. 2

  Hoi Ajay!

  Ik wil de link Profiel bewerken niet weergeven tenzij iemand daadwerkelijk is ingelogd. Dus de functie get_currentuserinfo () zal gebruikersinformatie terughalen en de if-instructie verifieert of de huidige gebruiker een user_id heeft ... het is een manier om te controleren of ze zijn ingelogd.

  Met andere woorden - als u bent ingelogd, ziet u een link om uw profiel te bewerken. Als u dat niet bent, ziet u die link niet.

  Doug

 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

  Hallo Doug,
  Ik vraag me af, weet je hoe ik dit zou kunnen gebruiken, afhankelijk van de gebruiker die is ingelogd?
  Dus als de aangemelde gebruiker JohnSmith was, zou er 'A' worden weergegeven en als de aangemelde gebruiker BillBob was, zou er 'B' worden weergegeven?

  Bedankt!

  • 7

   Hi Mike,

   Ik ben er vrij zeker van dat de variabele $ user_id de daadwerkelijke gebruikers-ID retourneert in je gebruikersgedeelte in admin. Dus je zou in staat kunnen zijn om een ​​case-statement te maken van if logic….

   if ($user_id=="1") { echo "Doug"; }

   Ik heb dit niet getest, maar ik ben er vrij zeker van dat je het in de context van de functie get_currentuserinfo moet plaatsen.

   Doug

 7. 8
 8. 10

  Hoi Doug. Bedankt voor het delen. Helaas werkte deze code niet voor mij:

  Bewerk
  Profiel

  Ik heb in plaats daarvan de onderstaande code gebruikt. Wanneer een gebruiker is ingelogd, wordt "Mijn profiel" weergegeven. Als er geen gebruiker is aangemeld, wordt "Create an Account" weergegeven.

  <? php if (is_user_logged_in ()) {
  get_currentuserinfo ();
  echo ('Mijn Profiel');
  }
  else {
  echo ('Account aanmaken');
  };
  ?>

  Ik wil het gewoon delen voor het geval iemand anders het nodig heeft. 🙂 Verwijder de spatie tussen "<" en "?" om de code te laten werken.

 9. 11

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.