Een WordPress-evenementzijbalk bijwerken vanuit iCal met Google Agenda (en ander Google-plezier!)

Deze week heb ik mijn persoonlijke site aangemeld voor Google Apps. Ik krijg een berg spam omdat mijn e-mailadres al jaren niet is gewijzigd en mijn gastheer (hoewel ik er dol op ben) zal $ 1.99 per e-mailadres in rekening brengen voor Spambescherming, iets dat Gmail doet gratis. Bovendien werk je met Gmail met algoritmen die door miljoenen andere gebruikers zijn gebouwd, dus het is behoorlijk nauwkeurig!

Google Talk-badge

Er zijn echter extra voordelen verbonden aan de overstap naar Google Apps die ik me niet realiseerde! De eerste is de mogelijkheid om de Instant Messaging-toepassing van Google, Talk genaamd, rechtstreeks in mijn zijbalk te integreren via een Google Talk-badge.

Google Notifier

Ook heb ik nu Google Notifier, die me waarschuwt als ik e-mail heb en, vanaf vandaag, integreert met Google Apps en me ook waarschuwt als ik agenda-afspraken heb. Het is een geweldige kleine applicatie.

Google Agenda iCal-synchronisatie

Misschien wel het grootste nieuws deze week was toen mijn vriend, Bill, postte over de ondersteuning van CalDav door Google Calendar en de mogelijkheid om iCal en Google Calendar te synchroniseren. Het is vrij eenvoudig:

 1. Open iCal-voorkeuren
 2. Voeg een account toe
 3. Voer uw Google e-mailadres en wachtwoord in
 4. Voer uw agenda-adres in:
  https://www.google.com/calendar/dav/youremail@
  uwdomein.com/gebruiker

ical google

Ik wilde mijn primaire agenda niet delen in mijn WordPress-zijbalk, dus heb ik nog een agenda toegevoegd aan mijn Google-agenda en deze vervolgens ook aan iCal. Er zijn instructies voor het synchroniseren van uw secundaire agenda's met iCal. Het is gewoon een andere URL.

Google Agenda WordPress-integratie

De laatste stap is om het Google Agenda WordPress-plug-in om een ​​widget aan uw zijbalk toe te voegen die de gebeurtenissen uit uw agenda parseert en weergeeft. Er zijn echter enkele nuances met deze plug-in waar op moet worden gelet:

 1. Meld je nu aan voor de Google-gegevens API Key, je hebt het nodig om naar de instellingen van de plug-in te gaan.
 2. Wanneer u het XML-adres voor de feed van uw agenda invoert, moet u ervoor zorgen dat u het laatste knooppunt van de url vervangt door 'full', zodat het adres er als volgt uitziet:
  http://www.google.com/calendar/feeds/youremail@
  uwdomein% 40group.calendar.google.com / public / full
 3. De widget geeft de maand en datum behoorlijk lelijk weer. Dit komt door de opmaak in JavaScript en kan eenvoudig worden gewijzigd. In functions.js op regel 478 vindt u de opmaak van de datum. Als u de datum in een ander formaat wilt weergeven, kunt u de uitvoertekenreeks wijzigen. Voorbeeld:
  dateString = displayTime.toString ('dddd, MMMM dd, jjjj');
 4. De titel van de widget wordt niet weergegeven in overeenstemming met WordPress API en standaard widgetfunctionaliteit. Iemand was zo aardig om de correctie hiervoor in Google Code te plaatsen, maar deze is nog niet vrijgegeven. Hier zijn aanwijzingen over welke code u moet gebruiken: vervangen om de problemen met de titel van de widget te corrigeren.

Nu dit volledig is geïntegreerd, kan ik nu Google Notifier of iCal gebruiken en een gebeurtenis toevoegen die in mijn zijbalk wordt weergegeven! De hoeveelheid tijd die nodig is, is afhankelijk van uw synchronisatie-instellingen tussen iCal en Google.

3 reacties

 1. 1
 2. 2

  Dat was geweldig. Veel evenementenkalenders geprobeerd, geen enkele geschikt gevonden. De Google wpng-plug-in was ideaal, behalve de bovenstaande punten. En ik heb geen kennis van scripting. Zo…
  Mijn oprechte dankbaarheid.
  Anand.

 3. 3

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.