WordPress: pas CSS aan als het bericht vandaag is gepubliceerd

wordpress logo

Ik wilde al een tijdje de kleine kalenderafbeeldingen aan mijn berichten toevoegen. Ik heb twee klassen geschreven voor de date div en heb de achtergrondafbeelding anders ingesteld op basis van het feit of de post vandaag is geschreven of niet. Dankzij Michael H op de ondersteuningsforums van WordPress, heb ik eindelijk mijn verklaring correct! Dit is wat ik deed. Ik heb een achtergrondafbeelding ingesteld voor de div-klassedatum:


Voor de div van vandaag heb ik een andere achtergrondafbeelding ingesteld die is toegepast op een div-klasse met de naam the_date_today:


Nu ik die heb ingesteld, moet ik een code schrijven die de "_today" toevoegt als het bericht vandaag is geschreven:

post_date_gmt); if($post_date==gmdate('Ymd')) { echo '_today'; } ?>">

Dit is hoe dit werkt:

 1. Ik heb een variabele met de naam $ post_date ingesteld die gelijk is aan de datum van het bericht geformatteerd als Ymd.
 2. Ik schrijf een if-statement zodat als die variabele gelijk is aan de datum van vandaag (ook opgemaakt als Ymd), ik "_today" toevoeg

Voila! Nu heb ik een kalenderafbeelding die laat zien of het bericht vandaag is geschreven of niet! Ik moet me alleen aanpassen aan de tijdzone en ik zal het laten maken!

5 reacties

 1. 1

  Hey Doug. Dat is echt glad!

  Kanttekening, ik stel voor dat je je 'abonneren op' selectievakje boven de knop voor het toevoegen van commentaar plaatst ... dat is voor mij iets gebruiksvriendelijker.

  Goed gedaan met je nieuwe kalenderafbeeldingen en CSS.

  • 2

   Bedankt Sean.

   De positionering van het selectievakje is met opzet. Door het buiten de andere velden te plaatsen, zou er een scheiding ontstaan ​​tussen het en de andere dicht bij elkaar geplaatste velden. Door het bij de knop te plaatsen, plaatst het een selectie in de buurt van een actie, dit kan er zelfs toe leiden dat meer mensen het missen als ze hun gedachten in een opmerking afronden en verplaatsen om te verzenden.

   Een ding dat echter ontbreekt, zijn de juiste tabstops. Ik ga dat corrigeren.

 2. 3
 3. 5

  Oké, ik wist niet dat je dat bedoelde met het aanpassen voor GMT.

  Ik weet zeker dat je er bovenop bent, meneer code aap 🙂 maar misschien kun je een soort 'als'-verklaring doen terwijl je naar je servertijd kijkt?

  als server datum / tijd X is vergeleken met post datum / tijd toon X afbeelding of iets dergelijks.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.