Hoeveel woorden per bericht is goed?

Depositphotos 8021901 s

Een pluim voor Indy Confluence voor het opzetten van een geweldig netwerkevenement hier in Indianapolis gisteren. In tegenstelling tot de meeste netwerkevenementen wordt Indy Confluence geleid door Brett Healey en Erik Deckers, heeft hier in de regio een panel van mensen bij elkaar gebracht om al haar leden advies met toegevoegde waarde te geven. Het onderwerp van deze maand was waarom bedrijfsbloggen cruciaal is voor het succes van een bedrijf en ik werd uitgenodigd om deel uit te maken van het panel.

Het panel bestond uit Chris Baggott, Rhoda Israelov, Rodger Johnson, Kyle Lacy en ik.

Het was een geweldige discussie, maar één onderwerp bleef hangen: Hoeveel woorden moet een blogpost bevatten?.

Het gesprek ging de hele tafel door en de meeste sprekers drongen aan op pittige berichten en het aantal 250 woorden werd daar als optimaal neergezet. Als de enige 'long copy'-blogger werd ik overstemd door het panel.

Voor lezers van mijn blog: je weet dat ik niet eens een blogpost in 250 woorden kan opzetten (deze post is een goed voorbeeld). Ik heb een heleboel lezers, geweldige plaatsing in zoekmachines en een groeiend aantal abonnees - en ik ben nooit pittig! Ik heb het aantal woorden per post en vergeleek het met het posten van populariteit op mijn eigen blog en vond nooit een verband.

Deze keer besloot ik naar een aantal andere blogs te kijken. Maar niet zomaar blogs. Ik heb de top 5 resultaten op Google geselecteerd bij het zoeken naar Bloggen voor SEO. Ik denk dat iedereen aan de top van die strijd enige consistentie zal hebben in hun berichten die me enig inzicht kunnen geven. De vijf geanalyseerde blogs waren SEOmoz, SEO voor Google, Online marketingblog, Hittail-blogEn Daily SEO Blog.

Aangezien deze blogs een zoekresultaat met een hoog volume hebben, ga ik ervan uit dat ze zowel populair als relevant zijn. Ik heb de laatste 10 blogposts per blog getrokken voor een totaal van 50 blogposts. Dit is op geen enkele manier wetenschappelijk, maar ik geloof dat de resultaten herhalen wat ik tijdens het panel heb betoogd.

woorden per post

Resultaten woorden per post:

 • SEOmoz had gemiddeld 832.3 woorden per post met een mediaan van 512.5 woorden per post.
 • SEO voor Google had een gemiddelde van 349.7 woorden per post met een mediaan van 315 woorden per post.
 • Top-rank blogs hadden een gemiddelde van 742.5 woorden per post met een mediaan van 744 woorden per post.
 • Hit Tail Blog had gemiddeld 255 woorden per bericht met een mediaan van 233 woorden per bericht.
 • De dagelijkse SEO-blog had gemiddeld 450.8 woorden per bericht met een mediaan van 507 woorden per bericht.

De uiteindelijke resultaten zijn gemiddeld 526 woorden per bericht en een mediaan van 447 woorden per post. Van de 50 gemeten posts (10 per blog), waren er slechts 6 minder dan 250 woorden. In het verleden heb ik bewezen dat de grootte van het bericht geen invloed heeft gehad op het lezerspubliek van mijn blog. Nu zeg ik het nog een keer, het advies dat ik heb voor Words per Post is dit:

Het aantal woorden dat u per bericht schrijft, moet het aantal woorden zijn dat nodig is om het belangrijkste doel van het bericht te voltooien. Ik zou eraan willen toevoegen dat het aantal woorden per bericht enigszins consistent moet zijn om aan de verwachtingen van de huidige lezers te voldoen. Ik tel het aantal woorden niet - ik zorg ervoor dat als iemand mijn blogpost via een zoekmachine vindt, hij krijgt waarvoor hij is gekomen.

26 reacties

 1. 1

  Deze informatie is erg nieuw voor mij. Ik heb altijd een onderwerp in verschillende berichten verdeeld als het te groot wordt, omdat ik niet wil dat mijn lezers overweldigd worden door een overweldigend gevoel van verschuivende terreur. Persoonlijk hou ik niet van sites die ik te veel naar beneden moet scrollen. Hoe dan ook, je hebt hier zojuist een aantal interessante dingen gepresenteerd. Misschien moet ik een onderwerp in één bericht afronden, ook al zou het meer dan 2500 woorden kosten. Bedankt voor het plaatsen van zo'n interessant artikel.

 2. 2

  Als de inhoud relevant en de moeite waard is, zoals die van jou, Doug, dan is de lengte onbelangrijk. Aan de andere kant, als een blogger alleen maar praat om zichzelf te horen spreken (wat helaas maar al te vaak het geval is), dan is dat een heel andere zaak!

 3. 3

  Een blogpost moet zoveel woorden bevatten als nodig is om uw punt over te brengen.

  Niets te zeggen? Geen punt = 0 woorden

  Misschien hoef je alleen maar een zin te zeggen. Maar echt een goede zin! Je zou in een boek met citaten kunnen belanden, in hemelsnaam!

  Grote vette zak wind, maar interessante zak wind = schrijf op! Laat het gaan. Vent! Rant! Rave! Wat maakt het uit hoeveel woorden ???? Als je je er beter door voelt, doe het dan! (Dit is meer voor de niet-professionele blogger.)

  Mensen ZULLEN lange berichten lezen ALS de gedachten sterk genoeg zijn om ze mee te trekken ... als het schrijven slecht is, kan geen enkele hoeveelheid woorden of een tekort aan woorden de post redden.

  Genoeg gezegd.

 4. 4

  Is de sleutel hier niet inhoud in plaats van aantal woorden? Als je goede content hebt, zullen mensen naar je linken en je daarmee Google autoriteit geven, of de discussie levend houden in de comments en zo Google de indruk geven dat je website regelmatig wordt bijgewerkt. En het is gemakkelijker om goede inhoud te hebben met meer dan 250 woorden. Of mis ik iets?

  • 5

   Voor mensen die eerder hebben geblogd, denk ik dat dit een goed idee is en dat inhoud koning is. Voor de beginnende blogger of het bedrijf dat over bloggen nadenkt, is dit een vraag die constant opkomt, dus het is belangrijk dat we deze beantwoorden.

 5. 6

  "Het aantal woorden dat u per bericht schrijft, moet het aantal woorden zijn dat nodig is om het belangrijkste doel van het bericht te voltooien"

  Dat is het verstandigste advies dat ik ooit over dit onderwerp heb gelezen.
  (Natuurlijk, als iemand die vrij lange berichten schrijft, ben ik bevooroordeeld 🙂)

  Regelmatige lezers van mijn blogs zeggen dat ze mijn schrijfstijl leuk vinden, dus ik ga het niet veranderen omdat sommigen zeggen dat 250 woorden het maximum zouden moeten zijn (het maakt ook een goede mix van trefwoorden voor de SE's mogelijk).

  Je berichten staan ​​vol met goede informatie en een uitstekende leeservaring, dus ja, goede raad: volg niet 'de geaccepteerde norm'; zoek uit wat voor jou het beste werkt en stop met het tellen van de woorden 🙂

 6. 7

  Ik heb echt geprobeerd dit punt duidelijk te maken toen we het over het onderwerp hadden op het panel van Confluence. Je doet het met MEER klasse. 🙂

  @Cynthia Ik vind het geweldig dat je Vent, Rant en Rave zei. De meest gelezen berichten op mijn blog zijn wanneer ik razend en enthousiast over iets ben. 🙂

  • 8

   Er is veel verkeerde informatie in deze branche en niemand heeft echt de magische kogel! Google geeft me soms nog steeds slechte zoekresultaten en soms stink ik ernaar om een ​​bericht goed geschreven te krijgen.

   Ik denk dat het belangrijk is om de 'meningen' te verdrijven met wat gegevens om er een back-up van te maken! We zijn nog aan het leren.

 7. 9
 8. 10
 9. 11
 10. 13

  Er gaat niets boven het gebruik van gegevens om meningen te overheersen. Mijn persoonlijke mening over een artikel (blog of anderszins) is "Good Writing Wins!" Hoe beter het schrijven (grammatica, inhoud, verhaallijn, enz.), Hoe langer ik het zal lezen.

 11. 14

  Bedankt voor dit bericht, want ik heb geprobeerd dit uit te zoeken. De meeste van mijn posts zijn van 350 tot 450 woorden per post. Ik weet dat wanneer ik naar een blog ga en het bericht meer dan 500 woorden bevat, ik eroverheen blader. Ik denk niet dat de meeste mensen graag lange blogs lezen. Ik probeer mijn punt in minder dan 500 woorden over te brengen. Misschien heb ik het mis. Hoe dan ook, alleen mijn denken. Sally

  • 15

   Ik ben het er absoluut mee eens dat mensen minder lezen. We moedigen onze klanten aan om punten met opsommingstekens, goede afbeeldingen en vet / nadruk te gebruiken waar ze kunnen om de 'skimmers' vast te leggen. Als je consequent bent, denk ik dat dat belangrijker is ... zodat mensen bij elk bezoek hetzelfde kunnen verwachten.

 12. 16

  Vorige maand werd in een gesprek met verschillende vrienden onder leiding van Allison Carter en Jeremy Zucker geconcludeerd dat het juiste aantal woorden per bericht was zoals je zegt: "Het aantal woorden dat nodig is om het hoofddoel van het bericht te voltooien."

 13. 17
 14. 18
 15. 19
  • 20

   Afbeeldingen zijn cruciaal! Niet alleen om moeilijke onderwerpen uit te leggen, maar ook om lezers naar uw inhoud te trekken en hen te helpen deze te onthouden. -
   Verzonden vanuit mailbox voor iPhone

 16. 21

  Goede nuttige info. Ik had het gevoel dat veel meer dan 700 woorden ervoor zouden zorgen dat de lezer verloren zou gaan. Bedankt voor het verstrekken van de documentatie.

 17. 22
  • 23

   Ik ben er zeker van, @ mikemorrison1: disqus, hoewel mijn schrijven niet veel is veranderd. Zoekmachines waarderen 'dikkere' berichten nu meer met meerdere mediatypen, meer tekst en meer elementen (tekst met opsommingstekens, tussenkoppen, enz.)

 18. 24

  Er zijn geen vaste regels hoeveel woord per bericht klopt. Dat hangt af van het onderwerp van de post, hoeveel post moet gedetailleerd kunnen worden beschreven. Het bericht kan de verschillende categorieën hebben, zoals sommige berichten zijn small, medium en long tail. Dezelfde normen worden beschreven in dit bericht: naden hadden gemiddeld 832.3 woorden per bericht met een mediaan van 512.5 woorden per bericht. De toptankblog had gemiddeld 742.5 woorden per bericht met een mediaan van 744 woorden per bericht.

 19. 25
  • 26

   We hebben deze analyse al jaren niet meer herhaald, maar het kan tijd worden. Ik denk dat Google veel meer kijkt naar "dikkere" pagina's met meer woorden per pagina dan in het verleden. Directory's fluctueren de afgelopen jaren aantoonbaar in rangorde. We proberen minimaal 250 woorden te hebben en proberen echt 500 tot 1000 woorden te raken met de berichten waarop we proberen te rangschikken.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.