Gebruik deze tips en tools om uw marketingtaak te overwinnen

Time management

Als u uw marketingwerklast effectief wilt beheren, moet u uw dag beter organiseren, uw netwerk opnieuw beoordelen, gezondere processen ontwikkelen en profiteren van platforms die kunnen helpen.

Gebruik technologie waarmee u zich kunt concentreren

Omdat ik een technologieman ben, begin ik daarmee. Ik weet niet zeker wat ik zou doen zonder Brightpod, het systeem dat ik gebruik om taken te prioriteren, taken samen te voegen tot mijlpalen en mijn klanten op de hoogte te houden van de voortgang die onze teams boeken. Het laatste deel is van cruciaal belang - ik heb vaak gemerkt dat wanneer klanten de huidige status van projecten en de achterstand visueel zien, ze geneigd zijn terug te komen op aanvullende verzoeken. Bovendien biedt het me een ongelooflijke kans wanneer er zich urgente problemen voordoen om met mijn klanten samen te werken of ze het budget willen verhogen om ze aan te pakken, of dat we prioriteiten verleggen en de vervaldatums verschuiven naar andere resultaten.

Samen met projectmanagement, kalender beheer is altijd kritisch geweest. Ik heb geen ochtendbijeenkomsten (lees hier later over) en beperk mijn netwerkbijeenkomsten tot één dag in de week. Ik vind het heerlijk om mensen te ontmoeten, maar elke keer dat ik de hand schud… leidt het meestal tot meer werk op mijn bord. Het beperken van mijn agenda is van cruciaal belang geweest om de tijd terug te winnen om het inkomstengenererende werk af te ronden.

gebruik maken van applicaties plannen om te onderhandelen en vergadertijden vast te stellen. Het heen en weer gaan van agenda-e-mails is tijdverspilling die je gewoon niet meer nodig hebt. Ik heb er een ingebouwd in de chatbot van mijn site Drift.

Voltooi uw meest complexe taken 's ochtends

Ik controleerde elke ochtend mijn e-mail. Helaas stopte de stroom de hele dag nooit. Voeg telefoontjes en geplande vergaderingen toe, en ik vraag me vaak af of ik de hele dag iets gedaan heb. Ik zou dan de middernachtolie verbranden om mijn achterstand in te halen en me voor te bereiden op de volgende dag. Sindsdien heb ik mijn dag omgekeerd - ik werk pas aan e-mail en voicemail nadat ik de belangrijkste taken voor die dag had voltooid.

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat individuen moeten proberen om 's ochtends belangrijke taken uit te voeren. Door deze strategie te gebruiken, kunnen marketeers hun aandacht richten en afleiding wegnemen (ik werk 's ochtends vaak thuis met mijn telefoon en e-mail uitgeschakeld). Verplaats uw kleine taken na 1 uur en u verlaagt uw stressniveaus, vermindert de effecten van vermoeidheid en verhoogt het aantal belangrijke taken die u succesvol zullen houden.

Ten slotte is het wetenschap! Na een productieve dag en een goede nachtrust hebben de hersenen van een persoon een relatief hoog dopaminegehalte. Dopamine is een stof die de motivatie verbetert, de energie kan verhogen en kritisch denken kan verbeteren. Wanneer u belangrijke taken uitvoert, genereren uw hersenen ook extra norepinefrine, een natuurlijke stof die de focus verbetert, de productiviteit verhoogt en stress vermindert. Als je moeite hebt om je de hele dag aan een project te binden en tot diep in de nacht werkt en je slaap beïnvloedt, word je waarschijnlijk traag en ongemotiveerd wakker. Regel uw dopemine om uw motivatie te reguleren!

Laat u niet verleiden - beloon uw harde werk door sociale media en e-mail te controleren nadat u klaar bent met uw ochtendproject of -projecten. Je zult versteld staan ​​hoe geweldig je dagen zullen zijn!

Beschrijf uw mijlpalen

Ik twijfelde altijd hoe ik grote projecten benaderde. Ik begin met doelen, maak een roadmap om die doelen te bereiken, en dan ga ik aan de slag met elke stap. Terwijl ik met klanten werk, ben ik altijd verbaasd over hun focus of zorgen waar we nog niet eens aan werken. Ik maak me zorgen over stap 1, ze vragen naar stap 14. Ik ben constant bezig mijn cliënten terug te trekken naar hun taak. Dit betekent niet dat we niet agile zijn, we herevalueren onze strategie voortdurend met betrekking tot doelen en passen ons dienovereenkomstig aan.

Wat zijn je doelen? Komen ze overeen met de doelstellingen van uw organisatie? Zullen uw doelen uw merk vooruit helpen? Je carriere? Uw inkomen of inkomsten? Beginnen met uw doelen in gedachten en de taken beschrijven om die mijlpalen te bereiken, geeft duidelijkheid op uw werkdag. Het afgelopen jaar heb ik belangrijke partnerschappen, belangrijke evenementen en zelfs goedbetaalde klanten afgebroken toen ik me realiseerde dat ze me afleidden van mijn langetermijndoelen. Het is moeilijk om die gesprekken met mensen te voeren, maar het is essentieel als je wilt slagen.

Dus beschrijf uw mijlpalen, identificeer de taken die u daar zullen brengen, identificeer de afleidingen die u tegenhouden en word gedisciplineerd om u aan uw masterplan te houden! Als je duidelijk hebt waarom je doet wat je elke dag doet, ben je gemotiveerder en minder gestrest.

Automatiseer alles wat u herhaalt

Ik veracht iets twee keer te doen, echt waar. Hier is een voorbeeld… tijdens het leven dat ik met al mijn klanten werk, besteed ik vaak tijd aan het werken met hun interne redactie aan zoekmachineoptimalisatie. In plaats van elke keer een presentatie te maken, heb ik een paar artikelen die ik up-to-date houd op mijn site waar ze naar kunnen verwijzen. Wat dagen kan duren, duurt vaak maar een uur of zo, omdat ik gedetailleerd materiaal heb geschreven waarnaar ze kunnen verwijzen.

Sjablonen zijn je vriend! Ik heb antwoordsjablonen voor e-mailantwoorden, ik heb presentatiesjablonen zodat ik niet voor elke presentatie opnieuw hoef te beginnen, ik heb voorstel-sjablonen voor elke opdracht waarmee ik werk. Ik heb zelfs mijlpaal- en projectsjablonen gebouwd voor het lanceren en optimaliseren van klantensites. Het bespaart me niet alleen een hoop tijd, het wordt ook beter bij elke klant, omdat ik ze in de loop van de tijd voortdurend verbeter.

Natuurlijk nemen sjablonen wat extra tijd in beslag ... maar ze besparen u op de weg een fortuin. Dit is hoe we ook sites ontwikkelen, waarbij we ze ontwikkelen in de verwachting dat je de komende week ingrijpende veranderingen gaat aanbrengen. Door het werk vooraf te doen, kosten stroomafwaartse wijzigingen veel minder tijd en moeite.

Een andere benadering op basis van sjablonen die we gebruiken, is het plannen van de updates op sociale media van onze klanten. We verzamelen vaak updates, stemmen ze af met een kalender en plannen een heel jaar aan updates vooraf voor hun volgers om te verwerken. Het duurt maar een dag of zo - en onze klanten zijn verbaasd dat we ons net een jaar hebben afgevraagd wat ze van hun lijst gaan posten. PS: We houden van onze sponsor Agorapulse's opties voor wachtrijen en het plannen van sociale updates!

Dood de helft van uw vergaderingen

Meerdere rapporten hebben gesuggereerd dat meer dan 50 procent van de vergaderingen niet nodig is. Kijk de volgende keer dat u in een vergadering zit de tafel rond, bedenk hoeveel geld er aan die vergadering wordt besteed aan salarissen, en bekijk vervolgens het resultaat. Was het het waard? Zelden.

De beste kunstwerken zijn nooit tijdens een vergadering gemaakt, mensen. Het spijt me, maar samenwerking aan marketingprojecten resulteert gewoon in de kleinste gemene deler. Je hebt professionals ingehuurd om de klus te klaren, dus verdeel en heers. Ik heb misschien een dozijn bronnen die aan hetzelfde project werken - veel tegelijk - en zelden krijg ik ze allemaal op hetzelfde telefoontje of in dezelfde kamer. We creëren de visie en trappen vervolgens de middelen af ​​die nodig zijn om daar te komen, terwijl we het verkeer leiden om de botsingen te verminderen.

Als er van u wordt verwacht dat u een vergadering bijwoont, is dit mijn advies:

 • Accepteer de uitnodiging voor een vergadering alleen als de persoon die u uitnodigt dit uitlegt waarom ze je nodig hebben. Ik werkte bij een groot bedrijf waar ik van 40 vergaderingen per week naar 2 ging, net toen ik mensen vertelde dat ik niet aanwezig kon zijn tenzij ze uitlegden waarom.
 • Accepteer alleen vergaderingen met een agenda die is beschreven met het doel van de bijeenkomst en de tijden voor elke portie van de vergadering. Deze methode doodt een hoop vergaderingen - vooral herhaalde vergaderingen.
 • Accepteer alleen vergaderingen met een vergaderingscoördinator, een vergadertijdwaarnemer en een vergaderrecorder. De coördinator moet elk deel van de vergadering over het onderwerp houden, de tijdwaarnemer houdt de vergadering op tijd en de recorder deelt de notities en het actieplan uit.
 • Accepteer alleen vergaderingen die eindigen met een gedetailleerd actieplan van wie wat gaat doen en wanneer ze het af zullen krijgen. En houd die mensen vervolgens verantwoordelijk - het rendement op uw investering in vergaderingen is gebaseerd op hun vermogen om de actiepunten onmiddellijk af te ronden. Vermijd teamgebaseerde actie-items ... als een persoon geen eigenaar is van een taak, wordt deze niet gedaan.

Als 50 procent van de vergaderingen tijdverspilling is, wat gebeurt er dan met uw werkweek als u de helft ervan niet bijwoont?

Besteed uit waar je naar zuigt

De tijd die nodig is om uzelf te leren hoe u iets moet doen of om een ​​probleem op te lossen waarmee u niet vertrouwd bent, vernietigt niet alleen uw productiviteit, het kost u of uw bedrijf ook een fortuin. Als ondernemer verdien je geld als je doet wat je moet doen. Al het andere moet worden uitbesteed aan partners. Ik heb tientallen onderaannemers die ik inschakel voor alles, van headshot-fotografie tot het maken van responsieve e-mails tot het onderzoeken van onze volgende infographic. De teams die ik heb samengesteld zijn de beste, worden goed betaald en laten me nooit in de steek. Het heeft een decennium geduurd om ze in elkaar te zetten, maar het is het waard geweest omdat ik mijn aandacht kan richten op wat ervoor zorgt dat mijn bedrijf goed draait.

Deze week kwam er bijvoorbeeld een klant naar me toe met een probleem waar ze al maanden mee bezig waren. Het ontwikkelingsteam had maanden gewerkt aan het bouwen van een systeem en ze vertelden de bedrijfseigenaar nu dat het nog enkele maanden zou duren om dit te corrigeren. Omdat ik bekend was met hun integraties en een expert in de branche was, wist ik dat we code voor veel minder konden licentiëren. Voor een paar honderd dollar is hun platform nu volledig geïntegreerd… en met ondersteuning en upgrades. Nu kan hun ontwikkelingsteam worden vrijgemaakt om te werken aan kernplatformkwesties.

Waar duurt het zo lang over? Wie kan je helpen? Zoek een manier om ze te betalen en je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

5 reacties

 1. 1

  DK,

  Bedankt voor de geweldige tip over Tungle. Ik gebruik het nu een paar dagen en het is fantastisch! Ik werk vanuit zeven verschillende Google-agenda's voor mijn bedrijf, familie, school, kerk, VvE en andere organisaties en ik krijg veel telefoontjes, e-mails en sms'jes voor mensen die willen weten of ik beschikbaar ben om elkaar te ontmoeten. Naarmate ik dit alles bekend maak, zou dit een enorme tijdwinst voor mij en hopelijk voor hen moeten zijn.

  Tussen haakjes - er is een Ning-app voor, maar er zit een fout in waar de Tungle-techneuten nu aan werken. Ze beweren dat het binnen een paar dagen zal zijn opgelost.

 2. 2
 3. 3

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.