Schrijven voor mensen die niet lezen

emoties

Deze week reageerde ik op een Facebook-opmerking (ok ... het was een ruzie) en de auteur reageerde meteen ... "Dus we zijn het eens!". Ik ging terug om zijn opmerking te herlezen. Ik schaamde me om te zien hoe vreselijk mijn opmerking was in reactie op de zijne - ik miste zijn kernpunten totaal.

Later vond ik een opmerking op mijn blog die me verwoestte ... maar eigenlijk niet verschilde met mijn mening die ik had geschreven. Het wijst echt op een groot probleem op internet: mensen lezen niet meer. Het is geen kwestie van luiheid, noch is het domheid ... Ik geloof echt dat het tijd is. Mensen bereiken uw pagina, kijken en komen tot een conclusie.

Waar het echt op wijst, is dat uw online berichten moeten worden ontworpen maximaal begrip. Uw site heeft ook visuals nodig afbeeldingen of video - zodat lezers een blik kunnen werpen op de inhoud, gecombineerd met de afbeelding, en de informatie die u via het bericht probeert over te brengen, volledig behouden. Het is niet genoeg om een ​​bericht van 500 woorden meer te schrijven.

Ik raad klanten aan om een ​​regel van 2 seconden op hun pagina's te doen. Laat iemand die nog nooit eerder op uw site is geweest, down en flash de site gedurende 2 volle seconden.

  • Wat zagen ze?
  • Was er een centrale boodschap?
  • Hebben ze enige informatie bewaard?
  • Wisten ze wat ze nu moesten doen?

Het is niet zo dat iedereen niet de tijd neemt, maar velen doen dat niet. En juist die lezers kunnen een perfecte kandidaat zijn voor uw producten of diensten.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.